|
Dodanie czcionek |
| Autor |
Wiadomość |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 24 Sierpień 2015, 21:48
|
|
|
O panelu sterowania nie było mowy ani razu.
Kopiowanie plików czcionek do folderu fonts, nie w każdym Windowsie działa.
Pliki fontów wcale nie muszą być w katalogu fonts.
Kopiowanie plików polega na zmianie ich miejsca zamieszkania, czyli np. przeprowadzki z katalogu x, do folderu fonts.
Instalowanie czcionek czy używanie windowsa nie bardzo ma związek z informatyką, ale jak się jakichś narzędzi używa, to należy się zapoznać z instrukcją obsługi, bo inaczej może rękę urwać. Amen.
Gdybyś podał link do tych nieszczęsnych plików, to można by ewentualnie sprawdzić czy wszystko z nimi w porządku, a tak to się ludzie napisali, a ty jak miałeś, tak masz kłopot. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 08:34
|
|
|
| dekan napisał/a: | | Dopiero teraz, w powiększeniu widzę, że nie mam przycisku zainstaluj. Dziękuję wszystkim za pomoc. |
Może ten font jest zablokowany przed instalacją ? Nigdy się z tym nie spotkałem ale kto wie? Poszukaj z innego źródła. |
|
|
|
 |
restauro

|
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 08:35
|
|
|
| Cytat: |
O panelu sterowania nie było mowy ani razu |
Było, wspominałem i Bidonik mnie zrugał . |
|
|
|
 |
dekan
Bywalec

|
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 12:15
|
|
|
Próbowałem z różnymi linkami i zawsze zamiast przycisku "zainstaluj" mam przycisk "gotowe".
Tak to prosta czynność, normalnie zajmująca minutę, zamieniła się w kuriozalny problem. |
|
|
|
 |
DoluDesign
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 13 razy Dołączył: 09 Mar 2014 Posty: 354 Skąd: Wołomin
|
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 12:21
|
|
|
| nie otwieraj czcionki, tylko kliknij prawym myszki i tam z listy wybierz zainstaluj |
|
|
|
 |
restauro

|
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 12:22
|
|
|
| Sprawdź z jedną z tych. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 12:56
|
|
|
kolea ma chyba jakiegos tweeka na kompie i z tad te zamieszanie,wiec to naprawmy PPM na plik fontu .otworz za pomoca i przegladaj,toolbarze(ta belka u gory) klikasz w [ nazwa systemu](C:) nastepnie w glownym oknie pop-up wybierasz windows nastepnie system 32 zaznaczasz plik wykonywalny fontview.exe i na dole klikasz w button oworz zamyka ci sie okno wtorne i klikasz w nastepnym ok,musi dzialac |
|
|
|
 |
restauro

|
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 13:11
|
|
|
| Dekan może mieć problem w zrozumieniu Twojej porady , jak sam wspomniał " Nie jestem orłem informatycznym, więc proszę o wyrozumiałość". |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 13:25
|
|
|
Dekan to jeszcze spoko,moja siostra to jest dopiero magiczka,wypakowala cala paczke zip fontu do folderu font pobrane z jakiegos ruskiego serwera) pol dnia walczylem zeby to opanowac i zxeby nie tanczyla przy logowaniu gola dupa z napiem fack me jak ten plik byl skonstruowany to nie doszedlem,ale trza uwazac z tym folderem fonts bo trza pamietac ze fonty ladowane sa najpierw a dopiero potem aplikacje i uslugi wiec nieraz mozna sie obudzic z reka w nocniku dlatego tweeki blokuja nieraz instalacje fontow jesli w folderze font jest powyzej 600- 800 fontow |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 13:46
|
|
|
Bidonik, to nie jest możliwe |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 14:06
|
|
|
niestety mozliwe poniewaz bezposrednia instalacja do specjalnego folderu pomija wszelkie zabezpieczenia,instaluje sie wszystko niekoniecznie do tego folderu jesli bedzie wskazana wartosc rejestru to poprostu ta wartosc zostanie zapisana a ta wartosc bedzie uruchamiac jakis syf ktory jest w tle,kiedys gdzies pisalem o programiku UnHackMe,wez no go pobiez nawet w trialu,zdziwisz sie co np wartosc DROWN ,niby glupota prosta zmiana z 0 na 1 ,co takie cos potrafi zrobić z trayem lub rozruchem to tak samo jak mniejwiecej powiedzmy z jpeg,no wez sobie otwoz w notatniku i zmien wartosc ciagu powiedzmy z niweim 12 na 13 zapisz i odpal tego jpeg,pol dnia bys sie meczyl w szopie zeby taki efekt uzyskac a to tylko glupia zmiana |
|
|
|
 |
DoluDesign
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 13 razy Dołączył: 09 Mar 2014 Posty: 354 Skąd: Wołomin
|
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 14:39
|
|
|
albo przegapiłem, albo nie było odp.
w ten sposób próbowałeś zainstalować te czcionki ?
 |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 14:55
|
|
|
dokladnie w ten sposob kolega zainstalowal fonta ,aczkolwiek yrzeba go troche usprawiedliwic ,pomoewaz nie posiadal buttonu zainstaluj |
|
|
|
 |
|
|