Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Corel wkleja zmienioną kopie
Autor Wiadomość
F-Głowy
Ekspert
"Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
Wysłany: 28 Wrzesień 2015, 08:05   Corel wkleja zmienioną kopie

Przyłapałem Corela na gorącym uczynku. Mam miejsce w którym zawsze otrzymujemy BŁĄD w trakcie wykonywania danej czynności.

1. Pobierz plik projektu
2. Skopiuj w nim element "R" z obrysem (CTRL+C)
3. Wklej ten element obok
4. Wklejony element jest... inny niż skopiowany oryginał! Obrys we wklejonym obiekcie zmienił swe położenie

O co kurna chodzi? Może ktoś to zweryfikować?

https://mega.nz/#!yZdVlR4Q!Vl4t6rStEyauMWohqzGOOftvw8BxNOJKN4_-rWRvv8E

jagibabu 
Bywalec

Wysłany: 28 Wrzesień 2015, 10:13   

Pobrałem, otworzyłem, Ctrl+C, Ctrl+V i jest dokładnie taka sama kopia jak oryginał nie ma żadnej różnicy w wymiarach. Korzystam z Corela X5.
Napisałeś "Wklej ten element obok", nie za bardzo rozumiem, bo po użyciu Ctrl+C i Ctrl+V wklejasz w tym samym miejscu, a jak wklejasz obok?
Czy w tym tkwi problem?

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 28 Wrzesień 2015, 11:57   

po pierwsze ja bym prosil zeby uzywac do takich linkow funkcji Nie Parsuj Linków po drugie to nie zaden blad corela tylko tak ma byc :-) poniewaz masz grupe obrysu i jesli nawet jest to zgrupowane klikniesz w zewnetrzna krawedz to skopiuje tylko obrys,to tak samo dziala jak np Zastosuj ten sam efekt do,kopiuj efekt itd

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 28 Wrzesień 2015, 18:22   

Nie bardzo wiem, w czym rzecz, F. Nie wiem, czy chodzi o to, że czasem obrysu nie ma, czy że jest tylko powinien być inny?

Jak widać, zależnie co się zaznaczy z obiektu, to właśnie dostaniemy po skopiowaniu i wklejeniu. Chociaż podejrzewam, że nie w tym leży problem, ale łatwiej by było, jakbyś F zamieścił screen tego problemu, bo jak widać już dwóm osobom (mi i jagibubu) działa to prawidłowo. Bidonowi pewno też.

F-Głowy
Ekspert
"Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
Wysłany: 28 Wrzesień 2015, 20:00   

Ehhhh - w tym miejscu mega kurde wielkie westnienie, jęk zawodu i ZAŻENOWANIA.
Sam sobie pobrałem teraz w swoim własnym domu i na Corelu X7 wszystko jest jak należy.
A wiecie co mi się dzieje w pracy an Corelu X5 na tym właśnie konkretnym pliku?
Jak zaznaczam obiekt z konturem i go kopiuję, a potem wklejam to wkleja mi się jego kopia, ale obrys (czerwona linia) nie ma 4 milimetrów tylko ma 2!!!!!!!

A robię rzeczy "na frezarkę". W metodyce takiej, że "to ze strony pierwszej z obrysem kopiuję na stronę dwa i na stronie drugiej uzyskany obrys pomniejszam dodatkowo jeszcze o milimetr".
A COREL PODKŁADA MI MINY!. Własnie tak wkleiłem i uważałem, żę wszystko będzie dobrze. No bo dlaczego ma być źle skoro kopiuje dany element i wklejam do dalszej edycji? kto by pomyślał, że ten program może Ci wkleić CAŁKOWICIE CO INNEGO NIŻ SKOPIOWAŁEŚ!!!!

Czy wy dajecie w ogóle temu wiarę?!

Cysorz 

Wysłany: 28 Wrzesień 2015, 23:33   

Cytat:

Nie.

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 29 Wrzesień 2015, 00:14   

F-Głowy napisał/a:

Nie.

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 29 Wrzesień 2015, 06:26   

F-Głowy napisał/a:

Nie.

Artur Miernik 

Wysłany: 29 Wrzesień 2015, 12:58   

F-Głowy napisał/a:

Poniekąd.

Kiedyś miałem tak, że kopiowałem obiekty razem z zadanym cieniem. I kopiowały się, z tym, że cień, przy każdej kolejnej kopii był nieco bardziej przesunięty. Pisząc „przy każdej kolejnej kolejnej kopii…” mam na myśli to, że przesunięcie było coraz większe.
Miałem też tak i to niedawno: dwa stanowiska komputerowe, na obu ta sama wersja Corela, na obu ten sam system i fonty te same. Ten sam plik. Po otwarciu na jednym stanowisku interlinia w tekście akapitowym jest większa niż na stanowisku drugim. Błąd dotyczy tylko rodziny pism Myriad.

Ale kontur?!

Odpowiedz do tematu