Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie mogę odtworzyć koloru z księgi znaku
Autor Wiadomość
F-Głowy
Ekspert
"Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
Wysłany: 8 Październik 2015, 15:08   Nie mogę odtworzyć koloru z księgi znaku

Dostałem księgę znaku z kolorami do odtworzenia.
No i nie mogę wpisać tego kodu kolorów.

Dlaczego na Boga nie mogę wpisać w to pole kodu kolorów?
Wpisuję kolor, przeskakuje mi zaznaczenie na wpisany kolor, klikam okej a on się nie zastosowuje. O co W OGÓLE tutaj chodzi?

Jedyne co mogę zrobić to przepisać lub wkleić kod w to pole. Po wpisaniu nic się nie dzieje, nawet jak wcisnę ENTER. Dopiero jak "odkliknę" w innym miejscu to kolor się zaznacza. Zaznacza się w rozumieniu takim że widać, iż znaczek kwadracika wskoczył w miejsce gdzie jest kolor. Ale nawet mimo tego jak kliknę ENTER czy w inne pole na swoim programie to finalnie nie dostaje tego koloru.

Wiecie co muszę zrobić?
Kliknąć kurde NIEOPODAL wskazanego miejsca i wybrać kolor podobny do tego co mam.
Co to za jaja się dzieją w ogóle?

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 8 Październik 2015, 16:28   

F, nie tragizuj. Twoje posty są tak pełne dramatyzmu, że aż mi tętno rośnie, jak na dobrym kryminale.

Nie bardzo jednak czaję, w czym problem?

Udało mi się bez problemu. Jak wpisujesz cokolwiek gdziekolwiek w Corelu, to żeby zatwierdzić możesz zamiast ENTER (bo wtedy zazwyczaj zamyka się okno) wcisnąć TAB - działa równie dobrze, a nie zamyka okienek.

Ciekawe jednak, że przy pokazanym na screenie kolorze masz zupełnie inny RGB. Nie masz czasem wgranego w monitor jakiegoś dziwnego (np. własnego) profilu kolorów?

F-Głowy
Ekspert
"Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
Wysłany: 8 Październik 2015, 16:37   

No są pełne dramatyzmu bo jak coś wskazuje na ewidentny błąd programu i nie moją winę to co mam zrobić jak się nie unosić?

Dziękuję za odpowiedź.

Ale wiesz co zrobiłem? Odinstalowałem wraz z ustawieniami. Zainstalowałem ponownie oraz ZAKTUALIZOWAŁEM program o ostatnią jakąś aktualizację. Krótko mówiąc, wszystko wróciło do normy. I to co dostawałem było ewidentnie jakimś błędem programu.

Cytat:
Ciekawe jednak, że przy pokazanym na screenie kolorze masz zupełnie inny RGB. Nie masz czasem wgranego w monitor jakiegoś dziwnego (np. własnego) profilu kolorów?

A no mam inny, poneiważ był to błąd programu i tyle

Niemniej jednak dziękuję za pomoc.

Artur Miernik 

Wysłany: 9 Październik 2015, 10:01   

Przecież pięć lat temu telewizory ustaliły, że od tej pory wszystkiemu będzie winien słynny błąd pilota.

Odpowiedz do tematu