|
Projekty nie dadzą się otworzyć |
| Autor |
Wiadomość |
F-Głowy
Ekspert "Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
|
Wysłany: 3 Listopad 2015, 09:26 Projekty nie dadzą się otworzyć
|
|
|
Mam taki dziwny problem. Żaden z zapisanych przeze mnie plików nie chce się otworzyć.
Kiedyś pracowałem na X6 i wszystko grało przez cały okres pracy nad plikami.
Potem było długo, długo nic. Aż wczoraj otworzyłem w swoim X7 te projekty, a raczej chciałem otworzyć bo się tego zrobić nie dało. Dziś wziąłem sobie do pracy te same pliki projektów bo tutaj mamy Corela X3 oraz X5 i.... również się nie da otworzyć. Projekty jakby się "nagle zepsuły". Ktoś ma pojęcie co jest grane?
Podaję LINK jakby ktoś chciał sprawdzić na własnej skórze: [URL=Mam taki dziwny problem. Żaden z zapisanych przeze mnie plików nie chce się otworzyć.
Kiedyś pracowałem na X6 i wszystko grało przez cały okres pracy nad plikami.
Potem było długo, długo nic. Aż wczoraj otworzyłem w swoim X7 te projekty, a raczej chciałem otworzyć bo się tego zrobić nie dało. Dziś wziąłem sobie do pracy te same pliki projektów bo tutaj mamy Corela X3 oraz X5 i.... również się nie da otworzyć. Projekty jakby się "nagle zepsuły". Ktoś ma pojęcie co jest grane?
Podaję LINK jakby ktoś chciał sprawdzić na własnej skórze: https://mega.nz/#!59YAzTBZ!a8HcwXNdOGq2HTBvb46gvJrd5M0DCRYO2PsPaQ7TnYk
Link się łamie przy skracaniu i tak
A Wam się otwiera? |
|
|
|
 |
Sound
Doradca

Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2011 Posty: 114 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 3 Listopad 2015, 11:45
|
|
|
| próbowałem na x5, nie otwiera. Może to wina kości ram przy kopiowaniu plików? Albo funkcji w samym corelu, zapisz do wersji... |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Listopad 2015, 13:48
|
|
|
u mnie sie tam wszystko otwiera masz tu cdr9
PS: fonty jakie byly to
Minion Pro Pogrubiona
Vladimir Script Normalna |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 3 Listopad 2015, 14:24
|
|
|
| Potwierdzam, otwierają się bez problemu ,chcą tylko fonta. |
|
|
|
 |
F-Głowy
Ekspert "Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
|
Wysłany: 3 Listopad 2015, 20:43
|
|
|
No to jakimś cudem otworzyło Restauro oraz Bidonowi. A użytkownikowi Sound nie.
Tak jak i mnie.
Dziękuję Bidon za pomoc, pomogłeś mi. Teraz dają się otworzyć.
Swoją drogą co to się stało? Zostawiłem projekt na rok czy dwa, wracam do niego dzisiaj i nie mogę otworzyć. CO WIĘCEJ! Nie mogę go otworzyć nie tylko na domowym sprzęcie ale także i w pracy na progamach Corel w innych wersjach (ale nadal pasujących). No, chyba że to były pliki X6 a w pracy mam neistety X5, ale nie mam jak tego już zbadać do jakiej wersji wtedy zapisałem.
A wiecie co się przytrafiło bitmapie? Nie była taka zmasakrowana jak tutaj po otwarciu?
http://prntscr.com/8yoqql |
|
|
|
 |
|
|