|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Zamiana "Y" i "Z" pod Draw X5 |
Autor |
Wiadomość |
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3136 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18 Maj 2016, 21:16 Zamiana "Y" i "Z" pod Draw X5
|
|
|
Pod Draw nie działa mi klawiatura "polska programisty", czyli jak wcisnę Y to pojawia mi się Z i odwrotnie .
• Corel Box3, czyli wersja pudełkowa na trzy stanowiska (to ważne, bo na drugim komputerze wszystko jest OK), wersja PL;
• Windows 7 (też na obu), ustawiony język polski programisty, WSZYSTKIE inne języki wykasowane;
• biblioteki i "Serwis Paki" zaktualizowane;
• we WSZYSTKICH innych programach jest tak jak powinno być;
• Windows świeżo po reinstalacji, więc nie ma mowy o tym, żeby jakaś aplikacja przejęła nad Draw (tylko!) kontrolę.
Coś pewnie przeoczyłem lub o czymś zapomniałem - jakąś pewnie pierdołkę - ale poradźcie coś proszę, bo to bardzo wkurzająca sytuacja... |
|
|
|
|
DoluDesign
Profesjonalista
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 13 razy Dołączył: 09 Mar 2014 Posty: 354 Skąd: Wołomin
|
Wysłany: 18 Maj 2016, 21:28
|
|
|
jednocześnie lewy CTRL+SHIFT zazwyczaj załatwia sprawę |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3136 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 19 Maj 2016, 00:10
|
|
|
Chyba znalazłem.
IObit - taka fajna firma oferująca różnego rodzaju oprogramowanie "przeciw" i "zapobiegające". Po zablokowaniu jest ok, ale dalej nie rozumiem, dlaczego ma to z tym związek...
Nie takie łatwe jest tego odinstalowanie (trial), ale na szczęście można to blokować w firewalu (Comodo). Powiedziałbym, że nawet trudne, a nie jestem wcale takim "zielonym" userem. Mimo wszystko śmieci w rejestrze (mimo czyszczenia!) zostają, po restarcie systemu pojawiają się na nowo różniaste pliki, których normalnie nie można usunąć. No ale jest już bliżej niż dalej ;).
Ale na dzisiaj starczy, idę spać . |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 19 Maj 2016, 08:47
|
|
|
Właśnie wczoraj odinstalowałem ten program.
Niby fajny ,ale u mnie rozłączał kartę sieciową . Nic nie mogłem z tym zrobić , musiałem odinstalowywać sterowniki i restartować komputer następnie ponownie instalować .
Ponieważ eksperymentowałem z ustawieniami nowej karty sieciowej , byłem przekonany ,że wina jest po mojej stronie.Na szczęście moim komputerze ,mam trzy systemy na trzech dyskach i zauważyłem,że tylko na tym jednym występuje problem.
Chyba byłeś już zmęczony , skoro był problem z odinstalowaniem programy .
Nowy obraz (1).jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 184 raz(y) 91.13 KB |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|