Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Corel x7 - Przestał się uruchamiać
Autor Wiadomość
Makos85
Początkujący

Wysłany: 28 Maj 2016, 08:34   Corel x7 - Przestał się uruchamiać

Hej,

Posiadam win10 i Corela x7. Jeszcze wczoraj wszystko uruchmiało się bez problemu. A dzis mam taki komunikat w trakcie ładowania

" Program Corel Draw x7 przestał działać"
Program przestał działac poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cie, jesli istnieje dostępne rozwiązanie"

Pomóżcie proszę :)

Dodam, że w międzyczasie nie miałem żadnej aktualizacji Windowsa.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 28 Maj 2016, 08:55   

Makos85 napisał/a:
System Windows zamknie program i powiadomi Cie, jesli istnieje dostępne rozwiązanie

I co nie powiadomił ?
Trochę sarkastyczne moje pytanie .Sam kopałem się wczoraj z koniem .W moim laptopie instalowałem win7 i system uznał ,że serial ze spodu komputera nie jest prawidłowy ,więc użyłem caraca i będę szukał rozwiązania,może znajdę ?
Wracając do Twojego problemu ,czyściłeś system ,lub masz zainstalowany tego rodzaju program?
Możesz spróbować uruchomić instalator programu w i wybrać opcję napraw ,ale lepiej poszukać wcześniej przyczyny.

Makos85
Początkujący

Wysłany: 28 Maj 2016, 09:38   

restauro napisał/a:
Makos85 napisał/a:
System Windows zamknie program i powiadomi Cie, jesli istnieje dostępne rozwiązanie

I co nie powiadomił ?
Trochę sarkastyczne moje pytanie .Sam kopałem się wczoraj z koniem .W moim laptopie instalowałem win7 i system uznał ,że serial ze spodu komputera nie jest prawidłowy ,więc użyłem caraca i będę szukał rozwiązania,może znajdę ?
Wracając do Twojego problemu ,czyściłeś system ,lub masz zainstalowany tego rodzaju program?
Możesz spróbować uruchomić instalator programu w i wybrać opcję napraw ,ale lepiej poszukać wcześniej przyczyny.

Przeinstalowalem Corela, probówałem opcji Napraw, ale nic nie pomogło. Korzystam z CCleander. Czy ktoś ma doświadczenie z infolinią Corela? Nie mam juz pomyslu co robic. Windowsa raczej nie chcialbym reinstalowac.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 28 Maj 2016, 10:57   

Makos85 napisał/a:
Korzystam z CCleander

Microsoft , nie zaleca tego programu ,wręcz ostrzega przed nim .
http://www.komputerswiat....windows-10.aspx

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 28 Maj 2016, 11:19   

obadaj czy z program files sie uruchamia,potem mozna sprobowac f8 przy uruchamianiu,mozesz tez odpali cdt z tad C:\Users\robert\AppData\Roaming\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X6\Draw

PS aha i obadaj uslugi czyli menu start wpisujesz msconfig.exe i enter klikasz uslugi zaznaczasz ukryj uslugi windows i tam zobacz czy czasami ccleaner nie wylaczyl Corel Licens ta uslu ga musi byc wlaczona

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 28 Maj 2016, 12:08   

Zrób co koledzy piszą powyżej a na koniec spróbuj dezaktywować lub (w ostateczności) odinstalować antywirusa. Teraz wszystkie mają ochronę w czasie rzeczywistym i może co prawda Win ci się nie aktualizował, ale może definicje wirusów owszem i nagle uznał, że DRAW.exe nie jest legitnym plikiem i należy go powstrzymać od korzystania z zasobów systemu? ;-) Takie rzeczy już się zdarzały.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 28 Maj 2016, 13:25   

no tak ,najciemniej zawsze pod latarnia wiec warto sprawdzic ,ogolnie to nie wiadom jak kolega zna sie na kompie ,bo tak naprawde najprostrzxym rozwiazaniem jest pobranie darmwego debuging tools i sprawdzic crash dump i dopisac recznie wartosc drown w rejestrze ktora wypluje w/w program

Makos85
Początkujący

Wysłany: 28 Maj 2016, 14:47   

Shame napisał/a:
Zrób co koledzy piszą powyżej a na koniec spróbuj dezaktywować lub (w ostateczności) odinstalować antywirusa. Teraz wszystkie mają ochronę w czasie rzeczywistym i może co prawda Win ci się nie aktualizował, ale może definicje wirusów owszem i nagle uznał, że DRAW.exe nie jest legitnym plikiem i należy go powstrzymać od korzystania z zasobów systemu? ;-) Takie rzeczy już się zdarzały.

N360 wyłączony - nadal bieda. Podobnie uruchomienie z F8 oraz sprawdzone Corel Licence. Tematu wpisów do rejestru nie ogarniam niestety:/

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 28 Maj 2016, 21:06   

Makos85 napisał/a:
N360 wyłączony - nadal bieda

Nie chciałbym cię wpędzać w jakąś spiralę deinstalacyjną, ale z własnego doświadczenia wiem, że Norton (bo rozumiem, że chodziło ci o Norton™ 360 Security) jest tak popieprzonym programem, że wyłączony, czy nawet odinstalowany nadal potrafi skutecznie blokować różne rzeczy. U mnie (gdy jeszcze się to zwało Norton Antyvirus) raz poskutkowało koniecznością zrobienia formata, bo tak skutecznie "ochronił" mi system...

Lecz jeśli nie to, to spróbuj zgadać się PRV z bidonem, to może ci lepiej i szczegółowej wyjaśni o co kaman.

Cysorz 

Wysłany: 28 Maj 2016, 21:27   

Poszukaj ostatniego punktu przywracania (Panel sterowania -> Odzyskiwanie) i po prostu zrób to, jeżeli wszystko było w porządku...

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 29 Maj 2016, 14:42   

znaczy odzysk nie jest dobra metoda po reinstalacji programu,moze sie skonczyc blue screenem ,ale mozna sprobowac ,jesli chcecie znac moje zdanie to to sie skonczy na 99 procent rozsypaniem powiazan i de facto bedzie lipa,system jak najbardziej bedzie smigal ale aplikacje beda bulgotac ,hym no nie polecam dla niedoswiadczonych uzytkownikow,

Odpowiedz do tematu