Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Coreldraw X6 SE instalacja na CZYSTY windows 10 64bit ?
Autor Wiadomość
kinley85
Początkujący
kinley85

Wysłany: 26 Wrzesień 2016, 16:52   Coreldraw X6 SE instalacja na CZYSTY windows 10 64bit ?

Witam

Mam zamiar kupić laptopa z czystym windows 10 pro 64bit i mam pytanie czy da się zainstalować coreldraw X6 SE lub X5 SE na czystym win10 a jak tak to jak to zrobic?

Wiem że na windows 10 działa tylko że jak ktoś wczesniej zainstalował na win7 lub win8.1 i dokonal aktualizacji do win10(problemy z przezroczystą belką).
A ja mam pytanie o instalacje bezposrednio na win10 czy da się zainstalować X5 lub X6?
I ewentualnie jakie są problemy po instalacji?

Dodam że w grę wchodzą tylko X5 lub X6. Moglbym ewentualnie kupic laptopa z win7 lub 8.1 ale to jest ostateczność.

Proszę o odpowiedzi kto juz instalował

kinley85
Początkujący
kinley85

Wysłany: 26 Wrzesień 2016, 17:47   

Wiem że X6 i X5 nie są oficjalnie kompatybilne z windows 10.
A może ewentualnie taka opcja:
Laptop z windows 10 utworzyc nowy login, na nim instalacja windows 7 na nim instalacja X6?
Czy takie cos jest możliwe?

Prosilbym o odpowiedz do watku 1 i 2

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 26 Wrzesień 2016, 19:49   

kinley85 napisał/a:
na nim instalacja windows 7

Skoro masz możliwość zainstalowania Win7 to weź sobie laptopa bez systemu i od razu wrzuć Siódemkę zamiast Dziesiątki. I po kłopocie. Komp czysty, świeży, a i działać będzie wszystko co musi ;-)

A co do kompatybilności, jak już dziesiątki czy może nawet setki razy na forum było pisane - Corel zainstalowany na Win7/8 po aktualizacji do Win10 działa, bo nie sam Corel ma problem, tylko jego instalator. I dlatego ludzie piszą o kłopotach, bo z odpaleniem instalki są cuda.

Dodatkowo, X5 i X6 to starsze wersje i nie miałem styczności z nimi w zestawieniu z Win10. Osobiście zainstalowałem X7 na czyściutkim, nowym lapku z Win10 bez ani jednego problemu.

kinley85
Początkujący
kinley85

Wysłany: 26 Wrzesień 2016, 21:04   

Dzieki za odp
Mam win7 ale pirata, w grę wchodzi tylko kupno laptopa z systemem win 10,8.1,lub 7. i tylko corel x5 lub x6.
8.1 a 7 to wybieram 7 bo 8 wogole mi sie nie podoba, starszy system ale o wiele lepszy.
Wskazany z win10 dlatego:
Jeszcze raz ponawiam pytanie odnośnie, czy da się ZAINSTALOWAC X6 (obsluguje 64bit ale tylko do 8.1) lub x5 na CZYSTY win10 64bit??? A jak tak to jak? (cos podobno w rejestrze)
Kto juz próbował?

Sound 
Doradca

Wysłany: 27 Wrzesień 2016, 08:36   

Po update z win 7 belkę w x6 miałem, niektórzy nie, podobno to kwestia patchy które już miałem instalując na 7-mce.
Tu masz wątki
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=9265
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=9624

jak wrzucić widoczną belkę
https://www.youtube.com/watch?v=RycooNWoYb4

procedura instalacji x4 na wind 10
https://community.coreldraw.com/talk/coreldraw_graphics_suite_x4/f/246/t/51500
później :)
http://vendyxiao.com/how-...ing-corel-draw/

rafakow 
Praktyk

Wysłany: 27 Wrzesień 2016, 12:16   

Pełna X6 instaluje się na 10-ce bez problemu, czy z SE będzie tak samo - tu się nie wypowiem.
Działa stabilnie, jedyną bolączką jest niewidoczna górna belka (do naprawienia w kilka minut).

Sound 
Doradca

Wysłany: 27 Wrzesień 2016, 12:49   

rafakow napisał/a:
czy z SE będzie tak samo - tu się nie wypowiem.

jedyne różnice jakie znalazłem w wersji SE to brak książeczki i inne opakowanie niż droższy pełny BOX.

kinley85
Początkujący
kinley85

Wysłany: 27 Wrzesień 2016, 19:04   

Czyli nie ma problemów z INSTALACJĄ corel draw x6 Special edition box na CZYSTY windows 10 pro 64 bit??? Dobrze by było jakby pisały osoby które już go na win10 instalowały.
Tak, wiem że x6 działa na win 10 po upgrade z win7 lub win8, ale mi chodzi o instalacje bezposrednio na win 10 (bo niby w opisie nie jest kompatybilny z win10), i czy ewentualnie są jakieś problemy z dzialaniem(oprocz tej niewidocznej belki). Jężeli nie da rady zainstalować wtedy będę zmuszony do kupna lapka z win7 a wolalbym juz z win10.

Cysorz 

Wysłany: 27 Wrzesień 2016, 22:21   

Zanim kupisz tego laptopa z Windows, zainstaluj po prostu tą szóstkę (wcześniej utwórz punkt przywracania) i po sprawie, będziesz wiedział, jak to działa u Ciebie. W razie niepowodzenia stracisz godzinę na odzyskanie systemu a nie całe dni na szukanie "koncesjonowanych proroctw" w necie.

Nie można udzielić wiążącej odpowiedzi, nie wiedząc chociażby nic o tym, co ma komputer "w środku", która to kompilacja programu ani jakie biblioteki zostały zamontowane w systemie.
Prawdopodobieństwo trafienia jak w podatku od głupoty ;)

Odpowiedz do tematu