|
Corel X7 pożera pamięć |
| Autor |
Wiadomość |
Maniuki
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X7
|
Wysłany: 27 Październik 2016, 11:53 Corel X7 pożera pamięć
|
|
|
Witam,
Na Corelu X7 niby wszystko po odpaleniu działa normalnie, ale próba otwarcia jakiego kolwiek projektu zapisanego wcześniej powoduje od jakiegoś czasu następujący objaw:
Kręci się kółeczko (zmieniony kursor), nic się nie dzieje, ale w menadżerze zadań ilość pamięci jaką wykorzystuje Corel rośnie z każdą sekundą 3GB, 4GB, 5GB, 6GB itd. (komputer posiada 16GB RAM) i przy Corelu jest dopisek (brak odpowiedzi)
Czy może, ktoś z was spotkał się z takim przypadkiem?
Dodam, że komputer przeinstalowany, program zainstalowany na nowym systemie bo myślałem że to pomoże
Komp.:
-Procesor Intel Pentium i5
-16GB RAM
-1Tera dysku
-Windows 7 x64bit
Dziękuję za pomoc |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 27 Październik 2016, 13:26
|
|
|
| Dodałęś wszystkie potrzbne uaktualnienia CorelDraw , oraz nowsze ( najlepiej wszystkie istniejące) odpowiednie dla X7 Microsoft .NET Framework ? |
|
|
|
 |
Maniuki
Początkujący

|
Wysłany: 27 Październik 2016, 14:21
|
|
|
| Corela samego w sobie nie uaktualniałem, a windowsa tak - sprawdzę i dam znać co i jak. Gdyby nie aktualizacje to jakieś inne dodatkowe propozycje ? |
|
|
|
 |
restauro

|
Wysłany: 27 Październik 2016, 17:39
|
|
|
| NET Framework to nie jest Windows . |
|
|
|
 |
Maniuki
Początkujący

|
Wysłany: 28 Październik 2016, 19:37
|
|
|
| restauro napisał/a: | | NET Framework to nie jest Windows . |
Wiem, że nie jest to Windows, ale jest to składowa systemu operacyjnego, a nie oprogramowania CorelDraw...
Dzisiaj nie miałem jak się dostać do komputera z Corelem, zrobię to jak będę miał w pracy dostęp po świętach i dam znać czy aktualizacje przyniosły jakiś skutek.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Maniuki
Początkujący

|
Wysłany: 2 Listopad 2016, 16:40
|
|
|
Zaktualizowałem Corela, windows również jest aktualny i niestety jak otwiera coś to kółko się kręci, pamięć w Menadżer Zadań skacze do góry i rośnie oraz corel = brak odpowiedzi.
Czym to może być spowodowane ??
Dziękuję za odpowiedzi |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Listopad 2016, 18:31
|
|
|
F8 moze pomoze, jesli nie to ja gdzie opisywalem jak naprawic oszalalego corela,ale nie wiem gdzie ten temat jest |
|
|
|
 |
Maniuki
Początkujący

|
Wysłany: 2 Listopad 2016, 18:43
|
|
|
| bidon184 napisał/a: | F8 moze pomoze, jesli nie to ja gdzie opisywalem jak naprawic oszalalego corela,ale nie wiem gdzie ten temat jest |
F8 w którym momencie oraz Bidon ratuj jak naprawić tego Corela :) powiem, że on już troszkę świrował przed przeinstalowaniem systemu (dla tego była reinstalacja wszystkiego) i po jakimś czasie znowu szaleje...
Dziwne, że przy otwieraniu plików. Jak robić jakieś rzeczy na czystej karcie jest wmiare OK potrafi dostać czkawki na imporcie ale daje się pracować, wywala go otwórz stary projekt... |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Listopad 2016, 19:14
|
|
|
| F8 wciskasz jak odpalasz corela ,ale jesli nie pomoze to znalazlem dawny temat restauro przeniosl go do faq,temat to problem z publikacja do pdf,tam jest moj post pogrubiony i to wlasnie co jest pogrubione masz zrobic |
|
|
|
 |
Maniuki
Początkujący

|
Wysłany: 2 Listopad 2016, 19:47
|
|
|
| Niestety ani F8 ani usówanie z tema oraz katalogu corela w appdata nic nie pomogło, otwieram projekt 30MB a on Brak Odpowiedzi oraz dalej pamięć rośnie jak szalona :( opadają ręce |
|
|
|
 |
restauro

|
Wysłany: 2 Listopad 2016, 19:57
|
|
|
| Maniuki napisał/a: | | Niestety ani F8 |
Wciskasz F8 ,uruchamiasz CorelDraw i czekasz do komunikatu - Powrót do ustawień fabrycznych,
puszczasz klawisz F8 i potwierdzasz .
Tak robiłeś? |
|
|
|
 |
Maniuki
Początkujący

|
Wysłany: 2 Listopad 2016, 20:14
|
|
|
| Jeśli mówimy o komunikacie "Czy przywrócić do ustawień fabrycznych" to tak - naprawdę nie wiem oco tu chodzi. Czemu mu tak pamięć skacze... |
|
|
|
 |
restauro

|
|
|
|
 |
Maniuki
Początkujący

|
Wysłany: 2 Listopad 2016, 20:31
|
|
|
| Ja już oba sposoby przerobiłem... |
|
|
|
 |
restauro

|
Wysłany: 2 Listopad 2016, 20:34
|
|
|
| Próbowałeś na innym komputerze ? jeśli nie ,może podeślij jakiś plik . |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 3 Listopad 2016, 00:29
|
|
|
| Maniuki napisał/a: | | Dziwne, że przy otwieraniu plików. Jak robić jakieś rzeczy na czystej karcie jest wmiare OK potrafi dostać czkawki na imporcie ale daje się pracować, wywala go otwórz stary projekt... |
Próbowałeś wyczyścić style?
Ściągnij i odpal ten programik: http://corel.wodip.opole....oad.php?id=7511 (użyty z powodzeniem wiele, wiele razy ). |
|
|
|
 |
Maniuki
Początkujący

|
Wysłany: 13 Listopad 2016, 14:44
|
|
|
| Cysorz napisał/a: | | Maniuki napisał/a: | | Dziwne, że przy otwieraniu plików. Jak robić jakieś rzeczy na czystej karcie jest wmiare OK potrafi dostać czkawki na imporcie ale daje się pracować, wywala go otwórz stary projekt... |
Próbowałeś wyczyścić style?
Ściągnij i odpal ten programik: http://corel.wodip.opole....oad.php?id=7511 (użyty z powodzeniem wiele, wiele razy ). |
Dziękuję za pomoc, program przy uruchomieniu i wskazaniu pliku .dll wyświetla komunikat zamknij Corela i spróbuj jeszcze raz :/
Zainstalowałem Corela na innym kompie i jak otpalam projekt też pochłania pamięć, ale się otwiera - może to kwestia że jest tam SSD.
Możecie podesłać mi jakiś duży projekt/plakat coś co waży z 50MB lub więcej ? Celem sprawdzenia ?
Dziękuję |
|
|
|
 |
|
|