Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyświetlanie plików (Windows 7 64-bit)
Autor Wiadomość
Cysorz 

Wysłany: 4 Listopad 2016, 18:48   Wyświetlanie plików (Windows 7 64-bit)

Mam trochę nietypowy problem, ale zanim go opiszę to najpierw zrzut:

Pierwsze okienko: Acrobat, drugie: Explorator, trzecie: Panel Sterowania/Opcje folderów/Widok.
Chodzi o to, że Windows (poza Acrobatem Proof i kilkoma innymi specjalistycznymi programami) nie widzi NIEKTÓRYCH plików z kłódeczkami. W ramce na czerwono nie widzi, w ramkach na zielono widzi - i to mnie właśnie zastanawia. Wiem oczywiście, że to kwestia Grupy Domowej (trzeba ją po prostu opuścić, jednak ja nie chcę opuszczać tej grupy, jest to dla mnie przydatne), ale nie wiem DLACZEGO tworzone są takie pliki z określonymi właściwościami - właśnie tworzone, bo są to po prostu nowe impozycje z plików, które pochodzą z tego samego źródła (zostały ściągnięte np. z FTP). Pliki kopiowane/zapisane na różnych dyskach i partycjach. Zresztą jak napisałem powyżej - tylko NIEKTÓRE. Pierwsze moje podejrzenie padło na COMODO, ale go wykluczyłem - dzieje się to zarówno podczas jego działania jak i nie. Drugie na Acrobata - wersja 8, pełna (mi całkowicie wystarcza, nie potrzebuję wodotrysków z nowych wersji) - no ale co on może mieć do ustawień systemowych?

To nie jest tak, że mi to blokuje pracę - ale wkurza po prostu, bo nie powinno tak być według mnie. Zna ktoś może powód czegoś takiego?

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 4 Listopad 2016, 21:06   

Konfiguracja systemu .
Start (okno wiersza poleceń) wpisz msconfig
i kliknij OK.

Sprawdź , może tam są jakieś ustawienia .

Cysorz 

Wysłany: 5 Listopad 2016, 00:56   

Komendy te - z wiersza poleceń - nie są mi obce, śmiało mogę napisać, że używam ich codziennie ;).
Nie mogę natomiast stwierdzić, jakie reguły rządzą przydzielaniem określonych właściwości. Wiem, że to pytanie/a skierowane bardziej do programistów, ale dlaczego nie miałbym zadać ich także na moim ulubionym forum :P.

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 5 Listopad 2016, 09:19   

Żebyśmy dobrze zrozumieli - ty ściągasz z FTP tylko PDF, który widzisz, a na Twoim dysku pojawiają się jeszcze takie dwa, których normalnie (z poziomu Explorera) nie widzisz? Czy ten zrzut pokazuje zawartość FTP? No i pytanie zasadnicze - jaki program tworzy ten pliki? Bo jak na mój gust to kwestia ustawień tegoż programu, niż samego Windowsa.

Cysorz 

Wysłany: 5 Listopad 2016, 18:59   

Ściągam, zgrywam lub tworzę np. pliki "A", "B" i "C". W Acrobacie robię z nich impozycję "D". Zapisuję ją na dysk jako "D1" - pliku Windows nie widzi. Zapisuję go drugi raz w tym samym miejscu, pod nazwą "D2" - tego również Windows nie widzi albo czasami widzi... Widzi go zawsze m.in. Acrobat Pro 8 którego do tychże impozycji używam, ale zwykły Acrobat Reader z którego drukuję, już nie (nie pytaj dlaczego nie drukuję z Pro, to nieistotne).

Tak jak pisałem wyżej potrafię sobie z tym poradzić, ale z ciekawości chciałbym się po prostu dowiedzieć o co w tym wszystkim chodzi....

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 5 Listopad 2016, 20:12   

Comodo - jestem prawie pewien. Sprawdź to jeszcze raz przy wyłączonym (a jeszcze lepiej - odinstalowanym).

Cysorz 

Wysłany: 6 Listopad 2016, 00:22   

Przetestowałem - jak napisałem na samym początku, bo pierwsze co mi się wydawało oczywiste to właśnie on. Ale rzeczywiście nie robiłem tego przy całkowitym odinstalowaniu. Spróbuję jak będę miał chwilę, ale pewnie nie od razu, bo jak zwykle pod koniec roku 24-godzinna doba nie wystarcza...

Odpowiedz do tematu