Przesunięty przez: JarekDRAW 17 Czerwiec 2008, 06:09 |
tatuaż na koszulce :) |
Autor |
Wiadomość |
tomczy_twsm
Doradca
|
Wysłany: 9 Czerwiec 2008, 19:21 tatuaż na koszulce :)
|
|
|
pytanie...
Jak zrobic taka grafike jak jest najczesciej wykonywany tatuaz gdy sie tatuje jaks postac...??
Chodzi mi o to zeby bylo to w grafice wektorowej gotowe do nadruku na koszulce...
tu podam przyklad...
tatuaz:
I chodzi mi zeby byl taki efekt na koszulce jakby tatuaz np tak zrobila firma "Pretorian"
(Tu nadruk na koszulce:
czy ktos wie jak takie cos zrobic?? np mam zdjecie tatuazu i chcialbym go przerobic w grafice wektorowej zeby dalo rade zrobic taki nadruk??
da rade Panowie i Panie |
|
|
|
|
JarekDRAW
Pomógł: 93 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 9 Czerwiec 2008, 20:21
|
|
|
Witam, takie rzeczy nie drukuje się z wektora tylko z rastra, czyli przygotować należy to w PHOTOSHOP lub PHOTOPAINT, i na dodatek potrzebny jest dobry ARTySTA.
Drukować należy to z rastra czyli CMYK, no chyba że będzie to jeden kolor ale i tak to musi być raster, odpada wektor.
Hmmm, tak sobie gdybam, a jeszcze nie wiem czym to będzie drukowane ? Czyżby sitem?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
tomczy_twsm
Doradca
|
Wysłany: 9 Czerwiec 2008, 21:36
|
|
|
hm... chyba drukowac zreszta niewiem gdzie co i jak zamowic a jak to roznica masz jakis dobry kontakt zeby cos takiego zrobic ;p ??
Pozdrawiam |
|
|
|
|
JarekDRAW
|
Wysłany: 9 Czerwiec 2008, 22:31
|
|
|
Mam, pewnie chcesz jedną koszulkę więc sito odpada , proponuje kontakt na pw ale to już jutro |
|
|
|
|
Stawe
Fachowiec
Wersja CorelDRAW: X5, X6
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 214 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 09:10
|
|
|
Problem polega na tym, że jeżeli nie zrobisz takiego rysunku sitem wydrukują Ci wielki obrazek który usztywni koszulkę jak zbroję...
Sito daje farbę tylko tam gdzie jest rysunek a normalny wydruk daje rysunek z tłem (można to nawet samemu zrobić na drukarce kupując specjalny papier) w formie prostokąta czy owalu (po przycięciu). |
|
|
|
|
karolinka
Początkujący
|
Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 18:08 Re: tatuaż na koszulce :)
|
|
|
haha, zajebiste plecki wybrałeś :)
TYLKO WIDZEW !!! |
|
|
|
|
tomczy_twsm
Doradca
|
Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 12:48 Re: tatuaż na koszulce :)
|
|
|
karolinka napisał/a: |
haha, zajebiste plecki wybrałeś :)
TYLKO WIDZEW !!! |
hehe lubię osobiście Widzew No i w końcu Elana (której jestem kibicem) ma układ z WfcG (fan club w Grudziądzu co kibicuje Widzewowi) :)
Ale wróćmy do tematu nie chcę zakładać kolejnego więc tu zapytam teraz chciałbym zdjęcie lub jakąś grafikę przerobić żeby dało efekt taki jak jest w pierwszym poscie (tak jakby tatuaz)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
JarekDRAW
|
Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 13:01
|
|
|
Heloo, jak Ciebie to zadowala to wykombinowałem coś takiego to jest już wektor.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|