Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Corel X3, przejście z wersji trial na pełną
Autor Wiadomość
wojtas84
Początkujący

Wysłany: 9 Styczeń 2017, 12:09   Corel X3, przejście z wersji trial na pełną

Cześć wszystkim,
mam Corel-a X3, pełną wersję. Zakupiłem do firmy nowego kompa na którym mam windowsa 10. Dopiero podczas instalacji dowiedziałem się że Corel X3 nie działa pod win 10. poczytałem w necie, że da się to obejść, ale mimo wszystko instalka u mnie nie zatrybiła.
Udało mi się jednak zainstalować wersję TRIAL X3. Działa, wszystko stabilne - super.
I teraz pytanie czy wersje TRIAL mogę zalegalizować do pełnej wersji używając swojego oryginalnego klucza? jest na to jakiś sposób?

niestety pomoc corela wypieła się na mnie tyłkiem. Cały czas tylko mi piszą że corel X3 nie jest wspierany pod win 10 i mi nie pomogą i ze mam sobie kupić X7.

Macie jakiś pomysł?

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 9 Styczeń 2017, 12:44   

Niestety nie ,Czasem uda się na chwile ,ale tylko raz
wojtas84 napisał/a:
czy wersje TRIAL mogę zalegalizować do pełnej wersji używając swojego oryginalnego klucza?

Niestety nie ,czasem uda się na chwilę , do czasu weryfikacji przez Corela , ale tylko raz .

restauro 

Wysłany: 9 Styczeń 2017, 12:53   

http://corel.wodip.opole....pic.php?t=10092

wojtas84
Początkujący

Wysłany: 9 Styczeń 2017, 14:14   

chodzi o to że u mnie ruszyła tylko instalka wersji trial,
instalka w płyty nie ruszyła, mimo iż trochę czytałem różnych metod.

dlatego skoro mam zainstalowaną wersję trial - chciałbym LEGALNIE to zamienić na pełną wersję. Przecież nie oszukuje corela, więc co im szkodzi to zrobić?
aż tak muszą cisnąć na nowe wersje? jak mam corela X3 to jestem odrzutkiem któremu pomoc się już nie należy? trochę słabo to wygląda z ich strony...

Sound 
Doradca

Wysłany: 9 Styczeń 2017, 14:30   

można spróbować zainstalować 7 i zrobić upgrade do 10 z zachowanie aplikacji

restauro 

Wysłany: 9 Styczeń 2017, 14:47   

Możesz mieć problemy z każdą wersją ,jeśli po poprzedniej nie wyczyściłeś systemu z pozostałości po CorelDraw. Musisz wyczyścić dokładnie App oraz rejestr ...

Odnośnie klucza ,przerabiałem ten temat kilka lat temu (X4) . Miałem zainstalowaną wersję testową . Klucz działał , ale po kilku dniach przestał . Dodzwoniłem się do pomocy Corela i otrzymałem wiadomość ,że trzeba zainstalować program z płyty .

restauro 

Wysłany: 9 Styczeń 2017, 14:56   

Sound napisał/a:
można spróbować zainstalować 7 i zrobić upgrade do 10 z zachowanie aplikacji

Teoretycznie tak , ale pojawiają się problemy w funkcjonowaniu programu. To chyba było głównym powodem ,dla którego firma udostępniła możliwość aktualizacji Corela Draw, praktycznie dla wszystkich komercyjnych wersji ,nawet tych bardzo starych.

wojtas84
Początkujący

Wysłany: 9 Styczeń 2017, 15:14   

ale ja mam nowego kompa z czystym wind 10.
Skąd mam sobie zainstalować win 7?

czyli nawet jakbym dał radę przejść z trial na pełny, to mogą mi to sobie zdalnie wyłączyć? co za buce.

restauro 

Wysłany: 9 Styczeń 2017, 15:33   

Pewnie dlatego ,że jest okrojony i nie wszystkie funkcje działają ,podobnie jak w wersji domowej .

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 9 Styczeń 2017, 20:58   

wojtas84 napisał/a:
aż tak muszą cisnąć na nowe wersje? jak mam corela X3 to jestem odrzutkiem któremu pomoc się już nie należy?

No muszą. Nie cisną z X7, ale X3 to program z 2006 roku. Sprzed 10 lat. To... prehistoria. Tego trupa to już nawet na Allegro nie ma.

Mam na półce pudełko z X3. Jest na nim napisane: "minimalne wymagania systemowe: Windows 2000. Windows XP lub Windows Tablet PC Edition". Nie ma mowy ani o Viście, ani o W7, ani o W10.

Piszesz: "Przecież nie oszukuje corela". Autorzy programu Ci odpowiedzieli - X3 nie działa pod W10. Skąd założenie, że wiesz lepiej od nich? Nie podają Ci, jak aktywować X3 pod W10, bo X3 pod W10 nie działa. Nie działa.

Pretensje kieruj raczej do Microsoftu. W końcu X3 był przed W10. To do Microsoftu powinieneś mieć pretensje, że X3 pod W10 nie działa. Jak był pisany X3, to W10 nie było na świecie. Corel tu niczemu nie jest winny. A może powinni przewidzieć, jak będzie wyglądał system operacyjny za 10 lat i jakoś się... zabezpieczyć czy coś?

wojtas84
Początkujący

Wysłany: 10 Styczeń 2017, 11:06   

Nie do końca się z Tobą zgodzę, bo u mnie corel X3 w wersji TRIAL działa dobrze.
Owszem, jest to stary program, ale starcza.
Moje pretensje do corela nie wynikają z tego że nie przewidział jaki będzie system operacyjny, tylko ze zwykłej niechęci aby mi zalegalizować wersję trial która działa dobrze, stabilnie, płynnie. to nie jest nie wiadomo jaka prośba, tylko wprowadzenie numeru licencji.

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 10 Styczeń 2017, 11:28   

Jesteś pewien,że działa dobrze? Do Corela X3 wyszły dwa pakiety poprawek - nie bez powodu.

Poprawek nie zainstalujesz w W10, no chyba, że się mylę.

Spróbuj:
http://www.softwarepatch....raw-x3-sp1.html
http://www.softwarepatch....raw-x3-sp2.html

restauro 

Wysłany: 10 Styczeń 2017, 15:01   

Przerabiałem migracje programu X4 z Windows 7 na 10 .Wydawało się ,że działa stabilnie i bezproblemowo ,niestety tylko się wydawało.

Cysorz 

Wysłany: 10 Styczeń 2017, 20:05   

wojtas84 napisał/a:
/.../ niechęci aby mi zalegalizować wersję trial /.../

To nie jest żadna niechęć. Wersja trialowa ma wpisaną na stałe pewną bazę numerów i nie będzie działał na niej żaden inny spoza tej puli.

Odpowiedz do tematu