Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
CorelDRAW X7 - Parę problemów
Autor Wiadomość
Yukine 
Początkujący

Wysłany: 24 Styczeń 2017, 16:33   CorelDRAW X7 - Parę problemów

Witam! Zacznę od tego że na co dzień nie zajmuję się Corelem i jest to dla mnie czarna magia.
Pewnie nigdy bym nawet nie zaczynał pracy z tym programem, ale znajomemu na urodziny postanowiłem kupić kufel piwa z własnym nadrukiem (Oferta na allegro ). Wymagane jest podesłanie projektu w krzywych. Tak więc zrobiłem wstępny projekt w gimpie, prezentuje się on tak: projekt. No i teraz zaczynają się schody... Po wrzuceniu tego do programu zacząłem zakreślać całość krzywymi Beizera (czy jakoś tak), z braku umiejętności ikonkę resetu (oczywiście wektorową) pobrałem z internetu (w kolorze białym). Problemy są dwa:
-Jak zmienić kolor ikonki na czarny
-Jak wypełnić elementy kolorem.
Załączam ss
A, i jeszcze jedno pytanko. Czy tekst muszę zrobić krzywymi? Czy uznają zrobiony zwyczajnie?
Przepraszam za zagmatwany i niezrozumiały język, ale całości potrzebuję do jutra i się bardzo śpieszę. Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 24 Styczeń 2017, 17:26   

TUTAJ masz gotowca. Skoro nie używasz Corela i raczej nie masz zamiaru to szkoda czasu i pracy na tłumaczenie. Od podstaw to jest HELP w programie i samouczki.

Yukine 
Początkujący

Wysłany: 24 Styczeń 2017, 18:13   

O, świetnie! Bardzo dziękuję! Mam jeszcze tylko małą prośbę, zauważyłem po fakcie że mam trialowską wersję Corela i nie mogę zapisywać... Mógłbyś wysłać ponownie całość bez zbędnych elementów (oryginału i mini poradniczka) już w krzywych w formacie .cdr? (z pdf nie drukują) Czcionka i całość jak najbardziej mi odpowiadają. Jeszcze raz bardzo dziękuję!

Yukine 
Początkujący

Wysłany: 24 Styczeń 2017, 20:00   

Już nie trzeba, poradziłem sobie jakoś! Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu