|
przygotowanie pliku do druku - informacja o pliku |
| Autor |
Wiadomość |
jebuem
Bywalec

Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Posty: 39 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 20 Marzec 2017, 14:54 przygotowanie pliku do druku - informacja o pliku
|
|
|
mam pytanie odnośnie zakładki [ustawienia drukarskie] w opcjach drukowania
jest tam do zaznaczenia informacje o pliku
w x3 przy zaznaczeniu tej opcji, program umieszczał informacje w znacznej odległości od linii cięcia, teraz pracuje na wersji x5, x6 i program te informacje umieszcza praktycznie na styku linii cięcia
mogę dodać margines na spad, ale automatycznie dotyczy to również paserów, a tych nie chcę ruszać
jest jakaś możliwość zmiany położenia informacji o pliku?
w załączniku screen przedstawiający problem
Beznazwy-3.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 219 raz(y) 69.99 KB |
Beznazwy-2.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 225 raz(y) 69.69 KB |
|
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20 Marzec 2017, 17:27
|
|
|
Pasery i całą resztę to się umieszczało na arkuszu jak były jeszcze Romayory i świeciło się na klisze, nie na płyty.
Dzisiaj jak dostaję takie "opisane" pliki to natychmiast lądują na końcu kolejki i dopiero jak mam czas to się za nie biorę - wszystkie te pierdoły wywalam bez wyjątku, łącznie z cropmarkami, paskami kolorystycznymi, paserami i opisami. Do zera! Później mogę dołożyć swoje.
I tak zresztą robi większość montażowców...
A tej opcji nie zmienisz, jest wbudowana na stałe w program, zmienić się może tylko z ustawieniem marginesu na spad. |
|
|
|
 |
tegraf
Ekspert tegraf

Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 20 Marzec 2017, 20:11
|
|
|
| jebuem napisał/a: | | jest jakaś możliwość zmiany położenia informacji o pliku? |
Tak z ciekawości - podaj choć jeden powód, dla którego chcesz mieć te informacje na wydruku. |
|
|
|
 |
jebuem
Bywalec

Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Posty: 39 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 20 Marzec 2017, 21:46
|
|
|
dzięki za info
drukuję dużo podobnych wzorów, różniących się duperelami, ta data i godzina to dla mnie swoisty numer wzoru, ułatwia komunikację z drukarzem, tak mocno uogólniając. |
|
|
|
 |
|
|