Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Upierdliwa ikona na pulpicie
Autor Wiadomość
Cysorz 

Wysłany: 11 Kwiecień 2017, 18:24   Upierdliwa ikona na pulpicie

Po aktualizacji Comodo Internet Security Premium 10 mam dziwne "zjawisko": na pulpicie tworzy mi się "na okrągło" ikona skrótu do w/w programu.

Ikony tej nie potrzebuję. Usunięcie jej niewiele daje, po chwili tworzy się nowa (w koszu są cały czas usunięte poprzednie). Przeniesienie jej też nie pomaga (nawet w inne miejsce na pulpicie), ciągle wraca na "pierwszą" pozycję a dla mnie to miejsce jest "święte", zarezerwowane dla plików nad którymi aktualnie pracuję.
Problem właściwie banalny, nie szkodzący ale bardzo, bardzo irytujący. Przeszukałem net, nie spotkałem się nigdzie z takim przypadkiem - macie jakiś pomysł?

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 11 Kwiecień 2017, 20:06   

Może na forum znajdziesz jakieś info ?
https://forums.comodo.com/index.php

Cysorz 

Wysłany: 11 Kwiecień 2017, 23:00   

No cóż, po dalszym szukaniu dowiedziałem się tyko, iż "problem z powracającą ikoną jest znany"...

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 12 Kwiecień 2017, 09:36   

Skoro jest znany , jest szansa na rozwiązanie problemu .

Cysorz 

Wysłany: 12 Kwiecień 2017, 18:54   

Tak o tym piszą (dwa tygodnie temu):
Cytat:
To znany błąd. Został naprawiony, aktualizacja będzie dostępna wkrótce.

Jajca po prostu...

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 12 Kwiecień 2017, 19:49   

ja tak z ciekawosci sprawdzilem,i faktycznie programisci dali ciala,ta ikona to cistray,czyli nie dali ikony programu a wlasciwie osobnego GUI,inaczej piszac wywalenie tego z pulpitu wiaze sie z wejsciem w msconfig.exe i wylaczenie,ale co to daje,no nic poniewaz caly program nie bedzie uruchamiany,no jest taka dupa dana ze to historia,no zeby powtoryc traya to ja sie pierwszy raz z czyms takim spotykam,to tak naprawe scisle mowiac jest rootkit umieszczony w boot comodo,ktory odpala malware w postaci ikony cistray na pulpicie,no beka happy pojechali rowno, moim zdaniem zaden hotfix nie wchodzi w gre ,to caly program trza napisac :-)

Cysorz 

Wysłany: 12 Kwiecień 2017, 21:53   

To nie do końca tak, bo można się tego teoretycznie pozbyć, tzn. wyłączyć Comodo Message Center, ale według mnie to nie rozwiązanie ale "obejście" problemu...

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 13 Kwiecień 2017, 06:44   

tez to sprawdzilem i to nic nie daje,wylacz wiadomosci i usun ikone,nastepnie znow wejdz w interfeis uzytkownika comodo i kliknij tylko ok,ikona jak feniks z popiolu powstanie :-) ,ona jest tylko ukryta ale niestety nadal fizycznie istnieje

Odpowiedz do tematu