|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Edytowanie pliku PDF. |
| Autor |
Wiadomość |
braindead
Praktyk

|
Wysłany: 20 Kwiecień 2017, 15:23 Edytowanie pliku PDF.
|
|
|
Cześć.
Chciałem zapytać jakie macie "patenty" edycji pliku PDF, który nie chce sie zaczytać do Corela. Dostałem PDF od klienta muszę wykreślić jedno zdanie, a Corel nie chce tego wczytać. Jakieś propozycje?
Udanego dnia. |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 20 Kwiecień 2017, 15:32
|
|
|
U mnie najczęściej był problem z warstwami i fontami, jeśli okazywało się, że nie chce się wczytać. Spłaszczenie i zamiana na krzywe załatwiały sprawę. Ale READERem tego nie zrobisz. Potrzeba co najmniej wersji PRO, a jeszcze lepiej PRO z plugin'em typu PitStop.
Ostatecznie, jeśli nic nie pomagało, to odpalałem PDF w AI, zapisywałem ponownie (czasem nawet jako co innego, jakieś EPS czy coś, jak było naprawdę ciężko), po czym wrzucałem do DRAWa. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Kwiecień 2017, 18:06
|
|
|
| pdf do pdf poprzez pdf creator,inscape,jesli zabezpieczone attica konwerter itd,wazne jest jedno co znaczy nie chce wczytac,???nie wczytuje bo nie wczytuje czy niewczytuje i wywala brak fontu ??? |
|
|
|
 |
Trurl
Ekspert

Pomógł: 66 razy Wiek: 72 Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 953 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20 Kwiecień 2017, 20:10
|
|
|
Daj tego pedeefa, to spróbuję Ci go przerobić na taki, który otworzysz w Corelu, tylko musi mieć fonty. Albo sam spróbuj: trzeba go wydrukować do pliku na drajwerze Adobe PDF, albo na PDF Xchange 4 for ABBYY.
Jeśli ten pedeef nie ma zdownloadowanych fontów, to z czystym sumieniem możesz go oddać klientowi i poprosić o dobry pdf. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|