Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Chezare
Autor Wiadomość
tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 16 Maj 2017, 11:31   Chezare

Długo się zastanawiałem, czy podać tutaj tę informację, ale myślę, że jestem Mu to winien (lub raczej: jesteśmy).

Nasz kolega, Chezare, zmarł - niestety - 6 lutego 2017 roku.

Tak przeglądam jego profil i widzę, że przez 6 lat jego wkład w forum to prawie 6% całości, z imponującą liczbą prawie dwóch wpisów dziennie. Naprawdę, jest tylko kilka osób na forum, które mogą pochwalić się podobnym dorobkiem.

Jego ostatni wpis pochodzi z 4 października 2016 roku.

http://corel.wodip.opole...._author=chezare

Chezare ze stoickim spokojem potrafił odpowiadać na pytania, które ja klasyfikowałem jako głupie. To była osoba o ogromnej wiedzy i doświadczeniu, a zarazem potrafiąca tą wiedzą dzielić się całkowicie bezinteresownie.

Pamiętam, że umieszczał często swoje wpisy w nocy. Wiedzę o druku seryjnym z Corela miał w małym palcu. Pomógł ponad 400 razy. Był "dobrym duchem" tego forum.

Wielka, wielka strata.

Ponieważ na forum jest zdaje się włączony mechanizm usuwania profili nieaktywnych przez kilka miesięcy, to tak sobie myślę, czy by nie można dla Chezare zrobić jakiegoś wyjątku - tak, by nikt inny nie mógł już używać tutaj nicka "Chezare".
W końcu TAKI Chezare był tylko jeden.

Chezare, skoro już jesteś tam, gdzie jesteś - to wytłumacz tam przy okazji, że Times Roman niespecjalnie nadaje się do wykuwania 10 przykazań na kamiennych tablicach. Arial lepszy. I że spady w tej technice są zbędne.
A jak będziesz miał jakieś przecieki na temat Corela X120, to daj znać kolegom na forum. Pamiętaj.

My pamiętamy.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 16 Maj 2017, 11:53   

To smutna wiadomość ,będzie nam brakowało Cezare . Właściwie to już od jakiegoś czasu brakuje. Mamy dużo szczęścia spotykając taką osobę ,nawet jeśli tylko wirtualnie ...

Chyba nie ma aktywnej opcji usuwania z automatu. Roland wspominał , że od czasu do czasu robi porządki ,ale dotyczy to osób ,które nigdy nie były aktywne na forum .
Sprawdziłem że są osoby, które były ostatni raz aktywne 2006 roku.
Ulubiona ikonka naszego kolegi
happy

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 16 Maj 2017, 16:04   

O rany... Jaka szkoda. A sam nie raz pisałem "Gdzie ten chez?". To się smutno zrobiło... Zacny gość, nie ma co. Tegraf powiedział już wszystko, co należy. Chezare na zawsze będzie częścią tego forum. Bo ilość postów to jedno, ale pomyślcie ile czasu zajmowało mu nieraz robienie jego ulubionych, jednostronicowych tutoriali w odpowiedzi nawet na banalne i irytujące zapytania. Kozak, i tyle.

:poklon

Et lux perpetua luceat eum. Byleby to było dobre lux, a nie takie co kolory na proofie przekłamuje ;-)

Cysorz 

Wysłany: 16 Maj 2017, 20:16   

Szkoda, straszna szkoda.
Wieczne odpoczywanie racz Mu dać Panie
a światłość wiekuista niechaj Mu świeci.
Niech odpoczywa w pokoju. Amen."

Będę o Nim pamiętał, także w codziennej modlitwie.

Dziękuję tegraf za informację, dobrze zrobiłeś.

gonia 
Profesjonalista
gonia

Wersja CorelDRAW: x5
Pomogła: 72 razy
Wysłany: 17 Maj 2017, 16:27   

Chezare to jedna z nielicznych osób, które mając dużą wiedzę, potrafiły ją przekazać i to w tak przystępny sposób, i oczywiście używając nienagannej polszczyzny. Wierzę, że siedzi sobie teraz w rajskim ogrodzie, a wokół niego gromada aniołków słucha z zapartym tchem, jak się robi swetry na drutach, okleja samoloty, zarywa się nockę, bo jakiś forowicz pilnie szuka pomocy o 3 nad ranem.
Dziękuję, że mogłam się tyle od Ciebie nauczyć :poklon

Artur Miernik 

Wysłany: 28 Maj 2017, 19:55   

Napisałem do niego w tym roku, z nadzieją, że wróci na forum. Nie odpowiedział. Teraz wiem czemu.
Wieczne odpoczywanie…

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 28 Maj 2017, 21:08   

dlugo nie bylem na forum ale ta wiadomodc mnie dobila,niewiem co naspisac wiec nie napoisze nic :cry:

Odpowiedz do tematu