Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Darmowy VPN + torrenty
Autor Wiadomość
Cysorz 

Wysłany: 24 Luty 2017, 20:04   Darmowy VPN + torrenty

O tym, że Opera proponuje nielimitowany darmowy VPN świetnej jakości nie każdy wie, więc wspomnę tutaj o tym - może się komuś przyda. Żeby nie pozostać gołosłownym, zrzut przy włączonym VPN z wybranym losowo holenderskim IP:

Można w tej chwili także korzystać z pobierania torrentów bezpośrednio przez Operę, przez włączonym VPN! Do tej pory było to niemożliwe, bo Opera zrezygnowała jakiś czas temu z wbudowanego klienta torrentów, ale niedawno wyszło ::rozszerzenie:: to umożliwiające. Oczywiście nie namawiam tutaj, żeby pobierać torrenty nielegalne, ale bardzo dużo przydatnych danych też znajduje się na takich serwerach - chociażby dystrybucje Linuksa...

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 24 Luty 2017, 20:31   

Niestety na mojej wersji Opery ( Neon )nie chce się instalować.
Wprawdzie mam VPN Hola ale są słuchy ,że może szpiegować i nie można jej do końca ufać .

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 24 Luty 2017, 20:43   

no ja tez podchodze do nowej opery jak do jeza,dlatego mam dwie :-) ,pobralem kiedys z ciekawosci z shareware Zemana AntiMalware uuuuu to co sie dzialo na nowej operze to szok :mrgreen: szpieg na szpiegu siedzial,do konca nie wierze takim aplikacja wiec podjalem wysilek sprawdzenia tych alertow i musze powiedzic ze tylko jeden nie byl trafiony w 100 procentach,dlatego tex jesli chce sobie posurfowac :-) to uzywam starej opery :-P

Cysorz 

Wysłany: 24 Luty 2017, 21:11   

Do szybkiego przeglądania netu używam starej, świetnej wersji 12.17 (bezkonkurencyjna jeżeli chodzi o szybkość) lub FF 28.0 (obie w wersji portable), ale niestety nie wszystkie strony pod nimi działają - w końcu to już bardzo wiekowe wersje.
Moja nowa Opera ma dołożone wtyczki - m.in. AdBlock, Adguard, Ghostery i uBlocka i ZERO szpiegów - zyskuje przy okazji na szybkości i to sporo w porównaniu z "gołą" wersją. Trzeba sobie jakoś radzić ;).

Jak ktoś ma dużo cierpliwości to może korzystać z Tor Browser - uważaną za najbezpieczniejszą obecnie przeglądarkę (działa w systemie "cebuli" tworząc losowe numery IP - nawet kilkanaście podczas jednej sesji). Takie bezpieczeństwo ma jednak swoje wady - marną szybkość...

PS. Teraz dopiero zauważyłem, że moja Opera wyświetlana jest tutaj jako "Mozilla/Chrome" :-P .

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 25 Luty 2017, 13:39   

z tego Tora kiedys kozystalem i powiem tak ,cierpliwosc mialem ,ale przyznam ze wiedzy mi troche brakuje bo nie moglem zajazyc jak sprawnie w tym cudzie sie poruszac :oops:

Cysorz 

Wysłany: 17 Marzec 2017, 20:52   

Ciekawa pozycja (darmowy VPN) jest dzisiaj do pobrania ZA DARMO: ::Steganos Online Shield VPN::.

restauro 

Wysłany: 17 Marzec 2017, 20:58   

Znasz ten program ?
Uzywan Hola ,ale nie zawsze zdaje egzamin i bywa mułowaty .

Cysorz 

Wysłany: 17 Marzec 2017, 21:07   

Używam Opery :-D

restauro 

Wysłany: 17 Marzec 2017, 21:41   

Zainstalowałem w iOS , jutro przetestuję .

Artur Miernik 

Wysłany: 14 Czerwiec 2017, 22:50   

Hola to lipa. Szpiclują.

Nie szpicluje AnonymoX.

restauro 

Wysłany: 15 Czerwiec 2017, 08:27   

Artur Miernik napisał/a:
Szpiclują

Wiem ,używam głównie kiedy jakiś portal lub sklep blokuje dostęp, na przykład Corel .com

Artur Miernik 

Wysłany: 21 Czerwiec 2017, 01:28   

Znalazłem takie coś — Hotspot Shield VPN Free Proxy – Unblock…:
Unblock any blocked website and stay secure with Hotspot Shield. Easy use with one-click activation. Unlimited bandwidth!

https://www.hotspotshield.com/, ma też wtyczkę do chromadła: https://chrome.google.com/webstore/detail/hotspot-shield-vpn-free-p/nlbejmccbhkncgokjcmghpfloaajcffj

Warto? Nie warto? Może ktoś sprawdzi i się zdaniem podzieli…

Ewentualnie takie ustrojstwo:
Betternet Unlimited Free VPN Proxy
https://chrome.google.com/webstore/detail/betternet-unlimited-free/gjknjjomckknofjidppipffbpoekiipm?hl=pl

Odpowiedz do tematu