|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Corel X8 i macra |
Autor |
Wiadomość |
Artur Em
Początkujący
Wersja CorelDRAW: x8
|
Wysłany: 3 Grudzień 2017, 12:16 Corel X8 i macra
|
|
|
Dzień dobry,
Mam pełną wersję Corela X8 i problemy z makrami. Corela kupiłem w marcu i
doprowadza mnie do płaczu. W maju wysiadły macra, support zalecił przeinstalowanie.
Po trzeciej próbie zaskoczyło. Teraz mam to samo i po 8 odinstalowaniach i instalacjach
nie mogę używać makr , Czy muszę formatować dysk ??
Zamieszczam list jaki otrzymuję od Corel.com
Witam,
Proszę odinstalować oprogramowanie wykonać instrukcję zamieszczoną poniżej i następnie zainstalować oprogramowanie z linku poniżej:
http://www.coreldraw.com/pl/pages/download/
Proszę spróbować następujących opcji:
Proszę wyłączyć wszystkie uruchomione na komputerze programy, a następnie:
-wciskamy na klawiaturze jednocześnie klawisz z symbolem Windows oraz klawisz R
-w okienko wpisujemy %temp% i klikamy OK
-w folderze który się otworzy zaznaczamy wszystkie pliki i usuwamy je ( jeśli nie da się usunąć jakiś plików - ignorujemy to) i zamykamy folder TEMP
-ponownie wciskamy na klawiaturze jednocześnie klawisz z symbolem Windows oraz klawisz R
-w okienko wpisujemy %appdata% i klikamy OK
-odszukujemy folder "COREL" i otwieramy go
-odszukujemy folder "Messages" i otwieramy go
-zaznaczamy wszystko i usuwamy
-następnie wracamy do folderu „Corel” odnajdujemy folder o nazwie naszego produktu i usuwamy go w ten sposób przywracamy ustawienia fabryczne
-zamykamy folder
-na pulpicie odszukujemy "kosz" i opróżniamy jego zawartość. Po tych operacjach uruchamiamy CorelDRAW.
Proszę pamiętać że do prawidłowego funkcjonowania oprogramowania Corel wymagane jest posiadanie zainstalowanych najnowszych aktualizacji systemu operacyjnego oraz zainstalowanie wszystkich dostępnych aktualizacji oprogramowania Corel.
Pozdrawiam
Corel.com |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 3 Grudzień 2017, 14:20
|
|
|
Może jeszcze przed instalacją dodatkowo usunąć wszystko związane z Corelem w Rejestrze. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|