|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Legalność oprogramowania dla firmy |
| Autor |
Wiadomość |
moskit
Praktyk

Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 79 Skąd: Stargard Szczeciński
|
|
|
|
 |
JarekDRAW

Pomógł: 93 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 11 Lipiec 2008, 13:55
|
|
|
Witam, możesz na legalu ich używać bo nie są to wersje edukacyjne, tylko będą to wersje okrojone o ważne jak dla prowadzenia firmy funkcje.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
takietam
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: 9, x5
Pomógł: 36 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 286 Skąd: z gór...
|
Wysłany: 11 Lipiec 2008, 20:16
|
|
|
Jarek, a o jakie funkcje jest okrojone to oprogramowanie? Myślałem, że to pełna wersja, tylko OEM, bez pudełka, instrukcji etc.
Pytam, bo też się zastanawiam nad przejściem na coś wyżej niż CD9, ale kasy ostatnio niewiele u mnie :) |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 14 Lipiec 2008, 09:18
|
|
|
Oprogramowanie dolanczane do np skanerow a dot. Corela mialo nazwe corel essentials i ono bylo okrojone nie mialo bodaj mozliwosci rozbarwien, i kilku innych rzeczy jak jest w tym wypadku to nie wiem, ale np Photoshop Elements ktory tam jest w ofercie to juz jego nazwa mowi ze jest okrojony w stosunku do pelnej wersji, program jest b. dobry ale brakuje mu cmyka, palet kolorow dodatkowych, transformacji selekcji, prowadnic, podgladu cmyk, sciezek, krzywych...krzywe, prowadnice i transformacje selekcji mozna sciagnac jako tipsy, ale juz z cmykiem jest problem, do ktorejs starszej wersji byla taka ksiazka ktora zawierala wiele rozszezen i byla tam opcja rozszezajaca o cmyk ale czy to dzialalo dobrze i czy do wersji najnowszej zadziala to nie jestem pewny.
Cena tez tych programow nie jest taka atrakcyjna upgrade z nizszej wersji do x4 kosztuje niewiele wiecej niz to co tam jest. a np wersja 12 se jest duzo tansza. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|