Corel zamula przez drukarkę |
Autor |
Wiadomość |
Daveed
Początkujący
|
Wysłany: 16 Grudzień 2015, 00:44 Corel zamula przez drukarkę
|
|
|
Witam,
mam dosyć ciekawy problem, aczkolwiek bardzo irytujący, ponadto jeżeli to nie ten dział to proszę o rózgę na święta.
Do rzeczy, Corel x7 bardzo mocno zamula jak tylko mam ustawioną jako domyślną określony rodzaj drukarki. Na innych urządzeniach działa dobrze.
Niestety jest ona bardzo ważna i opcja zrezygnowania z niej nie wchodzi w gre. (ta drukarka)
Ponadto jak ustawie inne urządzenie jako domyślne, to wszystko ładnie śmiga, a jeżeli CTRL+P w zamiarach mam, zmieniam na drukarkę która robi konflikt, to tak go zaostrza, że Corel łapie błąd i Windows go zamyka.
Nadmienie, że pod słowem drukarka, mam na myśli sterownik plotera laserowego.
Co już zrobiłem i nie pomogło.
Reinstal Corela,
Reinstal i użycie innego sterownika do drukarki,
Reinstal softu z plotera.
Czy ktoś może spotkał się z takim problemem? Dodam, że małą informację nt. znalazłem na stronie Corela (anglojęzycznego), jednak solve dochodzi do momentu "usunąłem sterownik drukarki", a to niestety mnie nie satysfkacjonuje.
Dzięki z góry i pozdrawiam. |
|
|
|
|
dj_maras
Ekspert
Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Lut 2012 Posty: 852 Skąd: WOLSZTYN
|
Wysłany: 16 Grudzień 2015, 21:02
|
|
|
dlaczego musi być ta drukarka domyślną i do czego służy sam ploter laserowy (co nim robisz bezpośrednio z corela) ? |
|
|
|
|
Daveed
Początkujący
|
Wysłany: 18 Grudzień 2015, 01:21
|
|
|
dj_maras napisał/a: | dlaczego musi być ta drukarka domyślną i do czego służy sam ploter laserowy (co nim robisz bezpośrednio z corela) ? |
Poprzez Corela eksportuje projekty do plotera, jest to robione setki razy dziennie. Drukowanie wygląda tu tak, że wysyłam dane do softa, który steruje laserem. Sama drukarka nie ma podpisanego portu lecz jest odniesiona do pliku. Wygląda to tak jak na załączniku.
trot.png
|
Pobierz Plik ściągnięto 246 raz(y) 123.58 KB |
|
|
|
|
|
wasylka
Początkujący
|
Wysłany: 25 Maj 2018, 07:56