|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Problem z paletą CMYK |
| Autor |
Wiadomość |
Larch
Początkujący

|
Wysłany: 18 Lipiec 2008, 14:08 Problem z paletą CMYK
|
|
|
Witam!
Mam następujący problem.
Używałem standardowej palety CMYK, ale po otwarciu projektu od klienta moja paleta zmieniła nieco wygląd. Barwy jakby straciły nasycenie, stały się jaśniejsze. Sprawdziłem, niestety paleta jest ta sama (standard CMYK). Co gorsza, ustawienie te zostały mi po zamknięciu projektu i w żaden sposób nie dają się przywrócić.
Myślałem, że może przywrócenie ustawień fabrycznych coś da, niestety.
Od tej pory mam paletę, w której kolory są nieco inne, jakby bardziej jaśniejsze.
Od razu uprzedzę, że w ustawieniach monitora też nic nie zmieniałem i nie podejrzewam, by problem tkwił w tym.
Pytanie jest następujące; jak przywrócić wcześniejszy wygląd palety CMYK?
Dorzucam dodatkowo podgląd.
paleta.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 356 raz(y) 40.98 KB |
|
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
|
|
|
 |
Larch
Początkujący

|
Wysłany: 18 Lipiec 2008, 14:39
|
|
|
| Pomogło, dzięki wawel! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|