Corel bardzo długo zapisuje pliki |
Autor |
Wiadomość |
znajomy0000
Początkujący
|
Wysłany: 8 Październik 2018, 09:31 Corel bardzo długo zapisuje pliki
|
|
|
Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie corela x3 posiadam go od bardzo dawna i wszystko śmigało jak należy ale od jakiegoś miesiąca zaczął wariować. Plik który ma np. 4 mb otwiera się czasami 10 minut i tak samo jak chce go zapisać też długo zapisuje. Czasami zdarza się że normalny plik o wielkości 5 mb zapisuje jako 30 mb. Co to może być? |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 8 Październik 2018, 10:57
|
|
|
Robiłeś ostatnio uaktualnienia systemu Windows ? |
|
|
|
|
znajomy0000
Początkujący
|
Wysłany: 8 Październik 2018, 19:11
|
|
|
Nic nie robiłem nagle się to zaczęło dziać |
|
|
|
|
restauro
|
Wysłany: 8 Październik 2018, 20:00
|
|
|
Najlepszy sposób ma Cysorz . Komputer nie zawiera zbędnych , niesłużących do pracy programów .
Zacznij jeśli to możliwe od powrotu do ustawień fabrycznych - Wciśnięty klawisz F8 w trakcie startu CorelDraw
Pobierz CCleaner i wyczyść system Windows ze zbędnych płków , starych rejestrów i innych śmieci .
Wpisz w oknie - Uruchom (chyba prawy przycisk myszy na starcie ) appdata
Wybierz folder Local
wyszukaj folder Temp i otwórz ,następnie zaznacz wszystko folderze Temp i usuń.
Nie musisz niczego sie obawiać . System nie dopuści do usunięcia ważnego dla niego pliku ,chociaż w tym folderze będzie to i tak plik tymczasowy ,zazwyczaj do następnego restartu . |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
|
|
|
|
znajomy0000
Początkujący
|
Wysłany: 9 Październik 2018, 08:09
|
|
|
Witam,
Ściągnąłem ccleaner i wyczyściłem wszystko komputer jeśli chodzi o internet i inne foldery chodzi tak jak wcześniej normalnie bez problemu ale zauważyłem dziś rano jedną rzecz bo od jakiegoś czasu zajmowałem się tylko jednym projektem i to właśnie na nim corel muli ale dziś rano po wyczyszczeniu kompa otworzyłem dwa inne pliki i otworzyły się normalnie szybko ale po chwili chciałem otworzyć tamten która mi utrudnia życie i co? ponownie zaczął mulić i już tak od pół godziny się otwiera i nie chce otworzyć. Sprawdziłem parametry i ten plik który otworzyłem jako pierwszy ma 3 mb a ten co muli 31 mb a pliki są o tych samych wymiarach. Jak to możliwe że corel zapisał mi przy jednym pliku taki rozmiar a przy drugim taki? I dlaczego nawet plik który ma 31 mb otwiera się prawie godzinę? Z góry dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam |
|
|
|
|
restauro
|
Wysłany: 9 Październik 2018, 08:22
|
|
|
Sprawdź czy nie masz jakiś duplikatów. Jeśli możesz , dołącz link do pliku na przykład w
http://wyslijto.pl |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 9 Październik 2018, 19:23
|
|
|