Szukam czcionki |
Autor |
Wiadomość |
BartekNML
Praktyk
Wersja CorelDRAW: x6
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 21 Mar 2016 Posty: 53 Skąd: Nowe Miasto Lub.
|
Wysłany: 5 Listopad 2018, 15:31 Szukam czcionki
|
|
|
Witam,
Szukam czegoś podobnego jak w załączniku, ma ktoś jakieś pomysły ?
1.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 292 raz(y) 61.13 KB |
|
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 5 Listopad 2018, 18:48
|
|
|
Poszukaj podobnego płaskiego fontu , dodaj trzeci wymiar i po sprawie.
Chyba że chcesz jak w oryginale wycinać litery , wówczas najprościej odrysować i wyciąć laubzegą w mdf , sklejce lub niezbyt grubym tworzywie.
Jeśli to ma być projekt komercyjny ,trzeba pomyśleć o kupnie frezarki 3D lub poszukać firmy której można zlecić wycinanie .
Nie jestem na sto procent pewien ,ale jeden z naszych kolegów na forum chyba ma takie możliwości . |
|
|
|
|
restauro
|
|
|
|
|
BartekNML
Praktyk
|
Wysłany: 7 Listopad 2018, 11:46
|
|
|
fakt, potrzebowałem do wycięcia ale nie koniecznie w takim grubym materiale, koniec końców dałem klientowi fonty do wybrania bo nie będę tracić czasu na szukanie 1 czcionki na mały napis, obrysowanie nie wchodziło w grę bo klienci są tak "cfani" że podesłali mi to zdjęcie ale imię brzmiało zupełnie inaczej... wycięte ze sklejki 3 mm bo to jako zawieszka na ścianę, dzięki za pomoc i zainteresowanie, zapytałem o font na forum bo nieraz wystarczy spojrzeć na czcionkę którą się zna i przychodzą jakieś nazwy na myśl, żeby ktoś nie pomyślał że się wysługuję kolegami z forum i obarczam ich moją "robotą" |
|
|
|
|
restauro
|
Wysłany: 7 Listopad 2018, 11:59
|
|
|
Nawet szukałem ,ale font jest chyba trochę przerabiany , dostosowany do łatwiejszego wycinania i końcowego efektu wizualnego . |
|
|
|
|
BartekNML
Praktyk
|
Wysłany: 7 Listopad 2018, 12:08
|
|
|
też szukałem żeby nie było że idę na łatwiznę i ktoś mi da gotowca z forum :) z 50 stron handwritten i calligraphy przeszukałem aż znalazłem coś podobnego, podesłałem klientowi i jakaś literka była zbyt "fikuśna" to dałem spokój i podesłałem fonty do wyboru |
|
|
|
|
|