|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Pomocy - znaki drogowe - |
Autor |
Wiadomość |
Skyner77
Początkujący
|
Wysłany: 10 Listopad 2018, 15:58 Pomocy - znaki drogowe -
|
|
|
Witam, dostałem pracę na lekcji informatyki w programie.
Muszę wykonać znak drogowy: Znak A-25 Spadające odłamki skalne, w tym programie.
Mam problem związny z dokładnym trójkątem (jako figurą w programie), czyli wstawieniu/zrobieniu go, szukałem, ale nie znalazłem nic konkretneko, jeżeli nie ma, to proszę o radę jak dobrze taki wykonać, oraz zaokrąglić z wierzchołków ostrych na zaokrąglone i w jakiś sposób dodać objekty, które przypominałyby te ze znaku.
obrazek_maly_241180.png
|
Pobierz Plik ściągnięto 186 raz(y) 5.59 KB |
|
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 10 Listopad 2018, 16:39
|
|
|
Wielokąty można (bo to nie jedyny sposób) wybrać tutaj:
Zaokrąglanie to okno dokowane, które można sobie wyciągnąć z menu Okna -> Okna dokowane:
Grubość obwódki robisz sobie grubością konturu, który albo zostawiasz z zaznaczoną opcją "Skaluj z obiektem" albo zamieniasz na figurę, przekształcając ją komendą Ctrl+Shft+Q.
Resztę rysujesz narzędziem "Rysunek odręczny" - nic prostszego chyba nie można zrobić (oprócz trasowania, jeżeli nie potrzebujesz wysokiej jakości rysunku)... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|