|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Pomoc w nałożeniu koloru na zdjęcia trucka i naczepy |
Autor |
Wiadomość |
leon85
Początkujący
|
Wysłany: 14 Listopad 2018, 15:49 Pomoc w nałożeniu koloru na zdjęcia trucka i naczepy
|
|
|
Witam,
Bardzo prosiłbym o pomoc przy czterech zdjęciach przy nałożenie koloru na ciągnik oraz naczepę. Próbuje zrobić to ale coś mi nie wychodzi...
Chciałbym nałożyć biały kolor na ciągnik i czerwony na naczepę tak jak na załączonym zdjęciu (przykład.jpg). Nie chciałbym nadużywać pomocy ale jeśli udało się logo to było by wspaniale.
mt.jpg logo |
Pobierz Plik ściągnięto 266 raz(y) 122.29 KB |
mt - Kopia.png logo transp |
Pobierz Plik ściągnięto 280 raz(y) 59.81 KB |
scania4.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 250 raz(y) 188.79 KB |
scania3.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 274 raz(y) 55.38 KB |
scania2.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 220 raz(y) 212.26 KB |
scania1.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 277 raz(y) 184.89 KB |
przyklad.jpg przykład |
Pobierz Plik ściągnięto 275 raz(y) 163.79 KB |
|
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14 Listopad 2018, 21:04
|
|
|
Z tą czerwienią to żaden problem, ale zrobienie białego z jakiekolwiek koloru to już problem niemały. Bo to nie tak, że zmniejszysz saturację do zera, bo wtedy dostaniesz dowolne odcienie szarego, a rozjaśnianie tego daje zazwyczaj idiotyczne, nienaturalne efekty.
Jak chodzi o czerwony, to po prostu zrób tak: https://youtu.be/oV6NWVtFzVA
Nagrałem krótki tutorial, który pokazuje, jak to zrobić. Oczywiście, ja robię na odpierdal, ty będziesz przy tym dłubał, żeby było OK. |
|
|
|
|
leon85
Początkujący
|
Wysłany: 15 Listopad 2018, 10:12
|
|
|
Shame napisał/a: | Z tą czerwienią to żaden problem, ale zrobienie białego z jakiekolwiek koloru to już problem niemały. Bo to nie tak, że zmniejszysz saturację do zera, bo wtedy dostaniesz dowolne odcienie szarego, a rozjaśnianie tego daje zazwyczaj idiotyczne, nienaturalne efekty.
Jak chodzi o czerwony, to po prostu zrób tak: https://youtu.be/oV6NWVtFzVA
Nagrałem krótki tutorial, który pokazuje, jak to zrobić. Oczywiście, ja robię na odpierdal, ty będziesz przy tym dłubał, żeby było OK. |
Dzięki już patrzę.
No właśnie myślałem, że coś źle robię z tym białym bo wychodziło strasznie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|