Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
rozszerzenie folderu zip
Autor Wiadomość
ela
Praktyk

Wysłany: 23 Listopad 2018, 12:33   rozszerzenie folderu zip

Czy może mi ktoś powiedzieć jakie rozszerzenie ma mieć folder zip. Te, które ja próbuję przesłać do Adobe Stock mają rozszerzenie zip na przykład window.zip ale zawsze mam komunikat na czerwonym pasku twój plik window.zip ma nieprawidłowe rozszerzenie. Samodzielnego pliku eps jeszcze nidgy nie udało mi się przesłać zawsze jest komunikat błąd przesyłania pliku.
Zwróciłam się o pomoc poprzez kontakt i otrzymałam następującą odpowiedź Thank you for your email.

The error message received with you uploads are "artboard too small".
Zapytałam również wprost czy to dlatego, że pracuję w corelu a nie w Adobe Illustrator ale nie otrzymałam odpowiedzi
Oststnie prace , które próbowałam wysłać miały rozmiar 7400 pikseli na 7400 pikseli . Jeśli to są za małę ...Plik Svg o tym samym rozmiarze, który udało mi się przesłać jest widoczny tylko częściowo.
Pewnie niektórzy z was przesyłają swoje prace do Adobe Stock może pomogą rozwikłać mi sprawę. Pisałam na forum Adobe Stock ale odpowiedzi to głównie linki do pomocy Adobe , które ja już po stokroć przejrzałam . Dołączam folder zip
Elżbieta

witaminy.zip
Pobierz Plik ściągnięto 162 raz(y) 1.69 MB

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 23 Listopad 2018, 12:44   

Znalazłem inny sposób przesyłania ,próbowałaś ?
https://helpx.adobe.com/stock/how-to/upload-content-to-adobe-stock.html?playlist=/content/help/en/ccx/v1/collection/product/stock/topics/contribute-to-stock/collection.ccx.js?ref

ela
Praktyk

Wysłany: 23 Listopad 2018, 14:13   

Właśnie tam próbuję przesłać dołączony folder zip , tyle, że wewnątrz są pliki większe, bo na forum był on za duży i cały czas komunikaty o których piszę. Zresztą przez FTP też się nie da ,przesyłają się tylko pliki jpg

ela
Praktyk

Wysłany: 23 Listopad 2018, 14:30   

Jeśli chodzi o program Adobe Bridge CC to tam można przesyłać tylko takie pliki- JPEG

- GIF

- PNG

For best quality, we recommend JPEG and PNG files that are 72 dpi, compressed at 60pts or higher.

Video:

- MPEG

- MPG

- GT

- ASF

- AVI

- FLV

- M4V

- MOV

- MP4

- M4A

- 3GP

- 3G2

- MJ2

- WMV

All videos are converted to FLVs and are played back using a Flash-based player.

Audio:

We currently accept MP3 files.
Nie można przesyłać plików wektorowych

ela
Praktyk

Wysłany: 23 Listopad 2018, 14:32   

chociaż w innym miejscu pisze, że można. Muszę ściągnąć ten program i spróbować

restauro 

Wysłany: 23 Listopad 2018, 15:15   

Byłoby to dziwne , gdyby akurat tylko pliki wektorowe nie były akceptowane .

Kiedy już rozgryziesz i przetestujesz wszystkie niuanse transferu plików ,napisz nam przewodnik. Może ktoś będzie chciał kiedyś pójść za Twoim przykładem .

ela
Praktyk

Wysłany: 23 Listopad 2018, 16:42   

Ściągnęłam program Adobe Bridge do przesyłania plików i tutaj po próbie przesłania pliku eps mam komunikat "Nie można przesłać żadnego z wybranych plików ponieważ nie są wspierane przez usługę Adobe Stock" Pliki eps są zrobione w programie corel x5 . Z tego wynka że Adobe Stock akceptuje tylko pliki utworzone w programie Adobe Illustrator. Dlaczego nigdzie na stronie Adobe Stock tego nie ma . Przynajmniej dostawcy przeniesieni z fotolia powinni o tym wiedzieć. Mnie nie stać aby kupić sobie nowy program.

ela
Praktyk

Wysłany: 23 Listopad 2018, 17:48   

Ściągnęłam 7-mio dniowy bezpłatny program Adobe Illustrator , zrobiłam obrazek, zapisałam jako Al spakowałam z podglądem jpg w folder zip i znowu komunikat ,że ma niedozwolone rozszerzenie. Natomiast sam plik Al przesłał się bez problemu. Wniosek z tego, że Adobe Stock akceptuje pliki wektorowe wykonane tylko w programie Adobe Illustrator. Mogli to napisać na swojej stronie a nie żeby człowiek się denerwował i tracił czas

restauro 

Wysłany: 23 Listopad 2018, 18:33   

w CorelDraw w opcji Plik - Eksportuj jest kilka możliwości ustawień . Możliwe ,że lepiej użyć Eksportuj , zamiast zapisz jako AI .

Wyskoczyły Problemy , ale to był pierwszy z brzegu plik jaki miałem na pulpicie i nie podobały mu się jakieś kolory ,więc nie sugeruj się tym specjalnie .

AI.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 239 raz(y) 107.69 KB

ela
Praktyk

Wysłany: 24 Listopad 2018, 15:41   

Kiedy robię jakąś pracę najpierw zapisuję ją jako plik cdr w folderze np. projekty. Następnie eksportuję jako plik al lub eps oraz jpg do innego folderu. Zaznaczam te dwa pliki , wysyłam do folderu zip , wysyłam do Adobe Stock a tam komunikat plik ma niedozwolone rozszerzenie. Próbowałam już wszystkiego . Ukryć rozszerzenie ale to nic nie daje. Robię wszystko tak jak w samouczku dla dostawców dotyczącym plików wektorowych. Dopóki jest fotolia będę wysyłać pracę poprzez tę stronę. Później pewnie tylko pliki w formacie jpg. Dziękuję za sugestie i poświęcony czas.

Cysorz 

Wysłany: 24 Listopad 2018, 20:31   

Czy próbowałaś innego programu do pakowania?
Bo rozumiem, że to o "zip" chodzi a nie np. o "eps"?

ela
Praktyk

Wysłany: 15 Luty 2019, 18:22   

Po wielu próbach, korespondencji z Adobe Stock okazało się, że pliki na tę stronę mogę przesyłać przez google chrome przez inne przeglądarki nie . Wszystkie moje pliki cały czas miały odpowiednie wymiary ot i cała tajemnica....

Odpowiedz do tematu