Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Subsrybcja miesięczna w Corel Draw 2018
Autor Wiadomość
Qaban 
Początkujący
Qaban

Wysłany: 2 Styczeń 2019, 15:08   Subsrybcja miesięczna w Corel Draw 2018

Cześć,

chciałem zakupić subskrypcję miesięczną i widzę, że nie ma już na stronie Corel'a opcji płatności miesięcznej, bez konieczności uiszczania opłaty rocznej. Opłata roczna mi nie leży, bo kupuję na potrzeby realizacji doraźnego projektu po prostu.

Jak to wygląda teraz - rozumiem, że muszę zapłacić 998,99 zł brutto/rok z góry?

Z góry dziękuję za odpowiedź!

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 2 Styczeń 2019, 15:32   

Jest jeszcze wersja próbna .
Trzeba by się wczytać w licencję po pobraniu , czy ma jakieś ograniczania poza terminem przydatności do spożycia .

Jest również w podobnej cenie ( około dziewięćset zł ) CorelDRAW Graphics Suite SE 2018 PL Win ,którą później możesz ewentualnie odsprzedać .

http://corel.wodip.opole....pic.php?t=11009

Cysorz 

Wysłany: 2 Styczeń 2019, 20:28   

Teoretycznie korzystając z wersji próbnej nie można robić projektów komercyjnych (na sprzedaż). Dotyczy to zresztą również programów tzw. darmowych, np. Inkscape.

Qaban 
Początkujący
Qaban

Wysłany: 2 Styczeń 2019, 22:51   

Hej,

dzięki za informacje.

Triale mnie nie interesują - od razu chciałem subskrypcję na określony czas, np 1-2 m-ce. Czyli potwierdzacie, że jedyna opcja to zakup min. planu rocznego, tak?

Nie rozumiem takiej polityki - od razu wypluć niemal 1000 pln z góry. Dla porównania Adobe przy każdym produkcie ma subskrypcję miesięczną - tańszą, przy planie rocznym i droższą przy opcji rezygnacji w dowolnym momencie.

Cysorz 

Wysłany: 3 Styczeń 2019, 00:51   

Na wielu portalach zakupowych (np. Allegro) można kupić program w wersji Box lub licencję na stanowisko - zazwyczaj dużo, dużo taniej niż w oficjalnym sklepie. Dodatkowo można też całkiem sporo zaoszczędzić kupując jakąś starszą wersję programu i "apgrejdować" do nowszej wersji jeżeli masz taką potrzebę. TO JEST W PEŁNI LEGALNE a masz pełną wersję bez jakichś tam wersji w chmurze... ALE!!!!!!! Robiłem to kilka razy, raz się naciąłem. Mimo wszystko polecam :-D .

Trurl 
Ekspert

Wysłany: 4 Styczeń 2019, 09:25   

Qaban, w tytule Twojego posta czytamy ze zgrozą: "Subsrybcja miesięczna". Popraw proszę zarówno literówkę (brak litery k), jak i błąd ortograficzny - słowo subskrypcja piszemy przez p, a nie przez b. Popraw to, proszę, w trosce o prestiż Forum.

:-)

Sound 
Doradca

Wysłany: 6 Luty 2019, 15:18   

Cysorz napisał/a:
Teoretycznie korzystając z wersji próbnej nie można robić projektów komercyjnych (na sprzedaż). Dotyczy to zresztą również programów tzw. darmowych, np. Inkscape.

W FAQ inkscape-a pisze coś innego

"What License is Inkscape released under?

GNU GENERAL PUBLIC LICENSE Version 2, June 1991 [2]. In short, this means you are free to use and distribute Inkscape for any purpose, commercial or non-commercial, without any restrictions. You are also free to modify the program as you wish, but with the only restriction that if you distribute the modified version, you must provide access to the source code of the distributed version."

Cysorz 

Wysłany: 6 Luty 2019, 23:58   

Inkscape nie mógł (legalnie i bezpłatnie przy okazji) obsługiwać CMYK z tego co wiem. Coś się zmieniło może ostatnio?

Odpowiedz do tematu