Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak dostępu do forum
Autor Wiadomość
gonia 
Profesjonalista
gonia

Wersja CorelDRAW: x5
Pomogła: 72 razy
Wysłany: 5 Kwiecień 2019, 12:37   Brak dostępu do forum

Na moim firmowym komputerze przy próbie wejścia pokazuje się komunikat : zostałeś wyrzucony z tego forum
I nie ma możliwości wejścia na stronę, wysyłałam dwie wiadomości z prośbą o wyjaśnienie do rzimka i nic cisza,
Cóżem ja takiego zawiniła ?
Ostatnio zmieniony przez gonia 5 Kwiecień 2019, 13:25, w całości zmieniany 1 raz  

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 5 Kwiecień 2019, 12:48   

Jesteś ,więc nikt Ciebie nie wyrzucił ,nawet się dziwiłem że się nie pojawiasz . Roland nie ma informacji na temat czystek na forum ,może dlatego się nie odezwał .
Podaj mi adres IP w pracy ,może jest zablokowany i to jest przyczyna .
Zdarza się że blokuję kilka adresów ze spamerami z automatu ( 60 okolicznych numerów ip .) i w śród nich może jest ten blokowany . Postaram się znaleźć przyczynę ,może się uda ?
Miałem już taki przypadek z nr IP. Tegrafa .Znaleźliśmy przyczynę i udało się odblokować adres. Jedyna osobą którą usunąłem przypadkowo jest Bidon .Jeden z forumowiczów prosił o adres do niego ,ponieważ w tym dniu miałem na pulpicie kilkadziesiąt spamów usunięcia ,przypadkowo i Bidona potraktowałem brzydko . Pisałem później do niego maila z przeprosinami i wyjaśnieniem ,ale się obraził .

restauro 

Wysłany: 5 Kwiecień 2019, 13:15   

Może na początek wyczyść swoją przeglądarke w pracy

gonia 
Profesjonalista
gonia

Wysłany: 5 Kwiecień 2019, 13:21   

Przeglądarkę wyczyściłam, nie pomogło :(

restauro 

Wysłany: 5 Kwiecień 2019, 13:46   

Może spróbuj z inną przeglądarką . Jeśli nie pomoże podaj adres ip , możesz na pw.

gonia 
Profesjonalista
gonia

Wysłany: 5 Kwiecień 2019, 13:58   

Wysłałam już dwa razy, daj znać czy doszło

Cysorz 

Wysłany: 5 Kwiecień 2019, 17:41   

Gonia - mam dzisiaj chyba jakąś zapaść intelektualną, dlatego zadam dziwne pytanie: w jaki sposób wchodzisz na forum jako zalogowana użytkowniczka, skoro jesteś blokowana?
Czy chodzi tylko o komputer w pracy a z domu nie masz problemu? Wnioskuję z tego, że piszesz spod bardzo, bardzo wielu adresów IP. Czy używasz w pracy VPN? Bo być może adres któregoś z nich został zablokowany...

restauro 

Wysłany: 5 Kwiecień 2019, 19:11   

Cysorz napisał/a:
w jaki sposób wchodzisz na forum jako zalogowana użytkowniczka, skoro jesteś blokowana?

Gonia loguje się z innego IP. Ale ja nie wiem jaka jest przyczyna problemów Podane przez koleżankę ip nie jest zablokowane system również nie wykazuje blokady konta czy błędnego logowania .Problem istnieje od tygodnia ,sprawdziłem ostatni miesiąc .
Podesłałem jej zrzut ekranowy z informacją .
Może jednak jakieś ustawienia sieci w pracy ?

Cysorz 

Wysłany: 5 Kwiecień 2019, 19:37   

Zauważ, że Gonia loguje się z kilkudziesięciu adresów IP! Któryś z nich może być na czarnej liście.
Nie widzę opcji, która sprawdzałaby daty "wchodzenia" na forum - system układa je według ilości wejść. Ostatni jest jako oznaczony jako trzecie wejście, z innych jest więcej.
Sprawdziłem kilkanaście najczęstszych adresów, z których wchodziła na forum - wszystkie są krajowe, więc pewnie VPN możemy wykluczyć...

restauro 

Wysłany: 5 Kwiecień 2019, 19:42   

Nie ma żadnych śladów ,żeby była blokowana .Wysłalem zrzut na pw . Sprawdziłem adres firmowy ip . który mi podała Gonia ,nie jest blokowany .

Cysorz 

Wysłany: 6 Kwiecień 2019, 09:20   

Nie wiem, czy to jest blokowanie - od wczoraj po prostu nie można "normalnie" wejść na forum - trzeba próbować takich wejść "od zaplecza". Czyli np. z linków z guglarki, która kieruje do konkretnych tematów, nie zaś do strony głównej. Tylko tak mogłem wejść tutaj dzisiaj...

restauro 

Wysłany: 6 Kwiecień 2019, 11:22   

Dzisiaj był serwis forum ,teraz powinien działać już normalnie ,może przy okazji rozwiąże się problem Gosi z którym zmaga się od tygodnia .

gonia 
Profesjonalista
gonia

Wysłany: 6 Kwiecień 2019, 19:10   

Cysorz napisał/a:
Nie wiem, czy to jest blokowanie - od wczoraj po prostu nie można "normalnie" wejść na forum - trzeba próbować takich wejść "od zaplecza". Czyli np. z linków z guglarki, która kieruje do konkretnych tematów, nie zaś do strony głównej. Tylko tak mogłem wejść tutaj dzisiaj...

Problem jest tylko na komputerze firmowym i próbowałam wchodzić korzystając z google za pomocą linków za każdym razem dostawałam informację że zostałam wyrzucona z forum i praktycznie nic nie mogłam zrobić,, zablokowana możliwość pisania na każdy mój ruch informacja zwrotna, że zostałam wyrzucona z forum, wszystkie inne strony ok, w góry mam pandę, sprawdzałam szczegółowo, wszystko ok, dzisiaj zajmowałam się wnuczkiem, więc sorry, że nie sprawdzałam forum (szalony 4-latek;-))
Dzięki za zainteresowanie, w poniedziałek sprawdzę czy coś się zmieniło, miłej niedzieli, mam nadzieję że u Was pogoda jest równie sympatyczna jak u mnie

s-p-i-n 

Wysłany: 7 Kwiecień 2019, 14:21   

@gonia ja bym tu winił program antywirusowy - kiedyś miałem podobny problem gdy miałem Avasta zainstalowanego

gonia 
Profesjonalista
gonia

Wysłany: 8 Kwiecień 2019, 08:21   

s-p-i-n napisał/a:
@gonia ja bym tu winił program antywirusowy - kiedyś miałem podobny problem gdy miałem Avasta zainstalowanego

Wow, udało się :) Spin, to raczej nie jest wina antywirusa (panda), bo mam go już od jakiegoś czasu, zdarzało się co prawda, że nie mogłam wgrać kolejnej wersji corela ale to chyba jednak nie wina pandy. Na dowód tego, że nie konfabuluję, dołączam zrzut z ekranu, jak zobaczycie strona teoretycznie się otwierała ale tylko po to żeby mi brutalnie uświadomić, że zostałam wyrzucona z tego konkretnie forum i jakkolwiek komunikat zawiera w swojej treści sugestię, że mogę to wyjaśnić po skontaktowaniu się z administratorem, to w praktyce było to niemożliwe, bo przy próbie jakiejkolwiek akcji z mojej strony, dostawałam ten sam komunikat :( Trochę to przykre i dlatego nie dziwię się bidonowi, mogło zaboleć. Próbowałam oczywiście zmieniać przeglądarkę, czyścić ciasteczka, bez rezultatu, dopiero jak weszłam ze swojej zdezelowanej komóry, to okazało się, że mogę wejść na forum i nawet napisać swoje SOS.
Cieszę się, wszystko dobrze się skończyło :-)

zrzut.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 249 raz(y) 74.82 KB

restauro 

Wysłany: 8 Kwiecień 2019, 09:23   

Cieszę się że wszystko już jest OK.
Z Bidonem to był zupełnie inny przypadek ,sam się zorientowałem i od razu wysłałem maila z wyjaśnieniem .

To był okres , kiedy dziennie musiałem sprawdzić ,przed czystkami IP. i strony 50 -60 spamów i botów, na dodatek miałem równolegle dużo innych zajęć ,moja podzielność uwagi też już nie ta .
Przypadkowo miałem na pulpicie również Bidona , ponieważ proszono mnie o jego adres mailowy .
Zapomniałem o tym , później było masowe kasowanie sprawdzonych na pulpicie profili i przy okazji również Bidona .
Mam pewnie bardziej gruboskórny charakter i na jego miejscu przeszedłbym na tym do porządku dziennego . Cóż niektórzy są mniej inni bardziej wrażliwi .
Zastanawiam się nawet co zrobię kiedy przypadkowo usunę siebie ,co wcale nie jest takie nierealne .Może też się obrażę happy happy

Odpowiedz do tematu