|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Miarka - skala w cm, szablon |
Autor |
Wiadomość |
gogo89
Praktyk
|
Wysłany: 9 Październik 2022, 13:31 Miarka - skala w cm, szablon
|
|
|
Hej, potrzebuję pomocy, jak najlepiej i najszybciej zrobić skalę-miarkę w corelu?
Muszę przygotować baner - coś jak w załączeniu. Ważne, to musi być dokładne, a mój pomysł w ustawianie pionowych linii nie wychodzi idealnie.
Dziękuję, Pozdrawiam Arek
Miarka.png
|
Pobierz Plik ściągnięto 154 raz(y) 266.09 KB |
|
|
|
|
|
lajosz
Profesjonalista
Wersja CorelDRAW: Corel Draw X6 , 2020
Pomógł: 38 razy Dołączył: 07 Lis 2016 Posty: 312 Skąd: Ziębice
|
Wysłany: 9 Październik 2022, 19:23
|
|
|
@gogo89
Z Twojego opisu nie za bardzo można wywnioskować o co chodzi, ale ... jeśli chcesz po prostu szereg linii rozstawionych w równych odległościach od siebie, to:
-- rysujesz pionową linię
-- wciskasz Ctrl + Shift + D
-- Pokaże się okno Zrób krok i powtórz
ustawiasz co trzeba i .... to wszystko, czyli masz równiutko rozłożone linie w określonej odległości. |
|
|
|
|
gogo89
Praktyk
|
Wysłany: 9 Październik 2022, 19:54
|
|
|
lajosz napisał/a: | @gogo89
Z Twojego opisu nie za bardzo można wywnioskować o co chodzi, ale ... jeśli chcesz po prostu szereg linii rozstawionych w równych odległościach od siebie, to:
-- rysujesz pionową linię
-- wciskasz Ctrl + Shift + D
-- Pokaże się okno Zrób krok i powtórz
Obrazek
ustawiasz co trzeba i .... to wszystko, czyli masz równiutko rozłożone linie w określonej odległości. |
I elegancko, dziękuję,
nie znałem tego sposobu na powielanie równych odstępów. Dziękuję. |
|
|
|
|
lajosz
Profesjonalista
Wersja CorelDRAW: Corel Draw X6 , 2020
Pomógł: 38 razy Dołączył: 07 Lis 2016 Posty: 312 Skąd: Ziębice
|
Wysłany: 9 Październik 2022, 20:09
|
|
|
gogo89 napisał/a: | nie znałem tego sposobu na powielanie równych odstępów. Dziękuję. |
Są jeszcze inne sposoby (w Corelu) na takie powielanie, ale ten który opisałem wydaje się najsensowniejszy. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|