|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Nowe zachowanie wskaźnika |
Autor |
Wiadomość |
adampuchal
Początkujący
|
Wysłany: 9 Grudzień 2022, 21:55 Nowe zachowanie wskaźnika
|
|
|
Dzień dobry,
czy można wyłączyć automatyczną zmianę wskaźnika na edycję punktów Corel 2020?
Używałem dotychczas corela 12 oraz corela X3.
W zeszłym roku zakupiłem nową wersję 2020.
Po narysowaniu prostokątu i najechaniu wskaźnikiem na jego narożnik po chwili lub lekkim ruszeniu wskaźnikiem, ten automatycznie zmienia się w mały "+" i corel przechodzi sam w edycję zaokrąglania narożników.
W momencie kiedy prostokąt, trójkąt ( obojętne) jest przekształcony w krzywe, najechanie na narożnik lub ruszenie wskaźnika w obrębie narożnika powoduje zmianę wskaźnika na edycję punktów wektorowych.
Jest to dla mnie irytujące, ponieważ dotychczas najechanie powodowało jedynie możliwość przesuwania elementów za narożnik a w powyższej sytuacji jest to utrudnione.
Czy ktoś wie jak to wyłączyć? Szukałem w ustawieniach ale nie bardzo mogę znaleźć lub nie da się tego zrobić.
Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
|
lajosz
Profesjonalista
Wersja CorelDRAW: Corel Draw X6 , 2020
Pomógł: 38 razy Dołączył: 07 Lis 2016 Posty: 312 Skąd: Ziębice
|
Wysłany: 10 Grudzień 2022, 00:11
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|