|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
problem z Corel 11 po instalacji na nowym komputerze |
Autor |
Wiadomość |
krzad
Początkujący
|
Wysłany: 27 Luty 2023, 13:28 problem z Corel 11 po instalacji na nowym komputerze
|
|
|
Witam,
Mam problem, z którym nie potrafię sobie dać rady. Proszę o pomoc.
Przesiadłem się na nowy komputer. Zainstalowałem Corel11 z płyty oryginalnej.
Objawy:
Program sie otworzył, wybrałem plik *.cdr, zrobiony niedawno w tym samym corelu na starym komputerze. Corel się otworzył się na chwilę i się zamknał (znikł). Próbowałem kilkakrotnie. Czasami plik sie otwiera, ale corel ma wówczas nieaktywne narzedzia na pasku po lewej i po chwili sam się zamyka.
Proszę o porady co z tym można zrobić. Ogólne pojęcie o komputerach mam, ale nie zawodowo. |
|
|
|
|
lajosz
Profesjonalista
Wersja CorelDRAW: Corel Draw X6 , 2020
Pomógł: 38 razy Dołączył: 07 Lis 2016 Posty: 312 Skąd: Ziębice
|
Wysłany: 27 Luty 2023, 17:44
|
|
|
Corel w wersji poniżej 16 NIE DZIAŁA prawidłowo na systemach nowszych niż Win 8, a nawet na Win8 potrafi sprawiać problemy.
Jeśli koniecznie chcesz korzystać z wersji 11, to albo na systemie starszym (np. Win XP) albo trzeba będzie (niestety) kupić nowszą wersję Corela. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|