|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Rozwiązywanie Problemów Stabilności I Wydajności CDraw |
Autor |
Wiadomość |
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
|
artiabs
Początkujący artiabs
Wersja CorelDRAW: 2021 Standard
|
Wysłany: 25 Styczeń 2024, 12:20
|
|
|
Co do wydajnosci to mam spory problem , zainstalowalem coreldraw 2021 standard na nowej maszynie z windows 11 victus core i7 z dobra grafika nvidia, problem polega na tym, ze pewne pliki powoduja zawieszenie sie podczas ladowania - pojawia sie komunikat jednoczesnie aktualizuj tekst, pliki byly tworzone w wersji duzo starszej corela 2014 , czy to przyczyna niezgosdnosci wersji ? przypomne , ze czesc otwiera sie poprwawnie (zwlaszcza mniejsze objetosciowo) |
|
|
|
|
lajosz
Profesjonalista
Wersja CorelDRAW: Corel Draw X6 , 2020
Pomógł: 38 razy Dołączył: 07 Lis 2016 Posty: 312 Skąd: Ziębice
|
Wysłany: 25 Styczeń 2024, 14:01
|
|
|
@artiabs
Witamy nowego kolega na forum.
Co do tematu, to .... ja mam Corela 2020 i .... jest DOKŁADNIE tak samo jak piszesz.
Radzę sobie w ten sposób, że starszy plik sprawiający problem próbuję ładować do starszej wersji Corel (ja mam X6) i bardzo często się zdarza, że do starszej wersji ładuje się bezproblemowo.
Jeśli natomiast nie ma w pliku tekstu który trzeba by było edytować, a nie otwiera się w ogóle w żadnym Corelu, to z kolei próbuję go otworzyć w Libre Office (darmowy odpowiednik MS Office) gdzie najczęściej się otwiera, a następnie eksportuję jako PDF, po czym tego PDF-a otwieram w Corelu i taki PDF ZAWSZE się otwiera. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|