|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Problem z drukowaniem etykiet |
Autor |
Wiadomość |
ziooober88
Początkujący
|
Wysłany: 16 Październik 2024, 23:15 Problem z drukowaniem etykiet
|
|
|
Witam, mam problem z drukowaniem etykiet. Mianowicie polega on na tym, że w programie wybiorę sobie etykietę w rozmiarze 63,5 x 38,1 zaprojektuję etykietę i kiedy etykiety zostaną wydrukowane to następuje przesunięcie wydruku. Mam gotowy papier samoprzylepny i na nim widać przesunięcie a wygląda to tak, że pierwszy rząd jest za nisko o 4mm drugi za nisko o 2mm, trzeci jest ok, czwarty za wysoko o 2mm, piąty za wysoko o 4 mm, szósty za wysoko o 5mm i 7 za wysoko o 6mm. Skąd bierze się takie przesunięcie i w jaki sposób mogę to wyeliminować? |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3136 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 17 Październik 2024, 14:30
|
|
|
Sporo tego może być, zależy czy drukujesz według jakiegoś corelowskiego szablonu czy przez ustawienia w parametrach (podglądzie) wydruku.
Sprawdź na początek, czy np. zgadza się format (czyli na pewno A-4 a nie na przykład "Letter"), czy nie masz zaznaczonego skalowania/dopasowania wydruku do marginesów drukarki.
Zrób sobie też test wydruku bezpośrednio z Corela, np. rysując siatkę milimetrową z zaznaczonymi wartościami - nie każda drukarka pobiera papier idealnie.
Dodam, że wymiarowanie i drukowanie bezpośrednio z Corela zakłada dokładność do tysięcznych milimetra (!!!), więc musi to być coś innego. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|