|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Fonty X4 |
| Autor |
Wiadomość |
ulixes
Początkujący

|
Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 13:43 Fonty X4
|
|
|
Czy ktoś z użytkowników CorelDraw GS X4 mógłby powiedzieć, czy w zestawie fontów dołączonych do tej wersji Corela są takie jak:
Optima (Zapf Humanist)
Frutiger (Humanist <jakie numery?>)
English
Czy posiadają one polskie znaki?
Jeżeli nie ma, to może znacie firmę w Polsce, która sprzedaje na sztuki te fonty. |
|
|
|
 |
Sponsi
Profesjonalista

Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Lis 2007 Posty: 482 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 26 Wrzesień 2008, 14:03
|
|
|
No ja mam Zapfa, ale sam sobie poszukałem, English jest chyba oryginalnie, ale oba bez polskich liter.. nie mam Frutigera, mam Humanista 521, 531, 777, 310, 712, 970.. ale ja mam czcionki jeszcze z 12tki, do tego z X4.. niestety, ten Humanist też nie ma swoich polskich liter... lipa jakaś, heh
wiem, że gdzieś może być Zapf z polskimi, bo kiedyś dostałem w krzywych coś tą czcionką i były.. (potem musiałem coś dopisać i firma, która robiła oryginalny projekt nie chciała mi napisać jednego głupiego wyrazu i zamienić na krzywe - gnojki jedne) ..niestety nigdy nie znalazłem polskiej porządnej wersji Zapfa... jakieś płatne może w necie są... heh |
|
|
|
 |
ulixes
Początkujący

|
Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 13:51
|
|
|
Dzięki. Trochę mi to pomogło.
Wszelkie teksty (pisma, reklamy itp.) w firmie w której pracuje mają być robione w oparciu o te trzy fonty (taki wizerunek wymyśliła firma graficzna) jednak nie mogę ich nigdzie znaleźć w polskiej wersji. O corelu dobrze pamiętałem że są, ale bez polskich znaków to odpada.
A jak się skontaktować z pomocą Corel Polska - piszę, dzwonię, zero kontaktu. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|