Prośba o pomoc: Problem z krzywymi i ich wzorem.. |
Autor |
Wiadomość |
vmax-pl
Początkujący
|
Wysłany: 7 Styczeń 2007, 13:21 Prośba o pomoc: Problem z krzywymi i ich wzorem..
|
|
|
Witam!
Proszę o pomoc w sprawie rysowania krzywych, a dokładnie to chodzi mi o to iż muszę zaprojektować mapę (poglądową) w związku z czym chce narysować krzywe które będą przyjmowały różne formy. Może lepiej to wyjaśni wklejony poniżej rysunek:
Czy mogłby mi ktoś wyjaśnić jak tworzyć krzywe o określonym przezemnie stylu takim jak np. ten odcinek autostrady A6 czerwono-żółto-czerowny. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Jeżeli kogoś dziwi takie pytanie to informuje ze jestem zielony z corela. Jeszcze raz z góry dziękuję za odpowiedz!! |
|
|
|
|
Asdef
|
Wysłany: 7 Styczeń 2007, 14:09
|
|
|
to wystarczy narysować krzywą koloru żółtego odpowiednią grubość i skorzystać z Interaktywny obrys koloru czerwonego...
przykład, robiony na szybko w trakcie pisania postu, dlatego nie dziw się, że nie ładne to jest ;)
PS. oczywiście możesz możesz narysować dwie krzywe jedna grubsza druga chudsza i gruba na spodzie
Corel X3 przykład - załącznik skasowany, by nie zaśiecać serwer, nowy w nowym poście :) |
Ostatnio zmieniony przez Asdef 7 Styczeń 2007, 14:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
vmax-pl
Początkujący
|
Wysłany: 7 Styczeń 2007, 14:15
|
|
|
czy mogłbys przekonwertować ten plik do corel 11.. dziekuje |