Próbowałem ostatnio w corelu X3 poedytować pewne zdjęcie. Moja koncepcja : Najbardziej zewnętrzny obszar zdjęcia z jakimś efektem wtapiający się w bardziej wewnętrzną część z innym efektem która wtapiała by się w tło.
Mimo dłuższej przerwy wmiarę sprawnie sobię poradziłem ale efekt wtapiania szczególnie tej najbardziej zewnętrznej warstwy nie zabardzo mi pasował. Wyraźnie widać linię w której ta częśc obrazka się kończy i zaczyna się wtapiać, wolałbym żeby było to łagodniejsze. Wiele razy próbowałem i nie ważne czy maska ma 5px czy 50px a rozmycie ustawione było na 10px czy 100px zawsze widać tę granicę.
na moje oko akurat w tym przypadku jedyne co to musisz zastosowac dłuższe wtopienie, więcej jednego obrazka musi wtapiać się w drugi aby uzyskać gładkie przejście (większe wtopienie maski) no ale minus tego bedzie taki, że tego środkowego obrazka to mało będzie widać. Im większe wtopienie tym łagodniej to zachodzi (dłuższy obszar przezroczystości) i łatwiej oszukać oko. Możesz pokombinować zamiast z maską to z gumką z miekką krawędzią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10