|
Sprzedaż logo w internecie |
| Autor |
Wiadomość |
Eedroc
Początkujący

|
Wysłany: 15 Luty 2009, 18:39 Sprzedaż logo w internecie
|
|
|
Witam.
Z góry przepraszam, jeśli temat zakładam w złym miejscu - proszę o ewentualne przeklejenie.
Mam pytanie odnośnie projektowania i sprzedaży logo w internecie - konkretnie na portalach typu Allegro - Rozumiem, że powinienem mieć Corela oryginalnego - ale czy wystarczy tutaj wersja EDU, którą mam? Firmą nie jestem, więc chyba nie muszę mieć wersji komercyjnej?
Oprócz tego reszta oprogramowania (Windows itp) też powinna być z licencją?
Z góry dzięki za pomoc,
Pozdr. |
|
|
|
 |
Larch
Początkujący

|
Wysłany: 17 Luty 2009, 10:00
|
|
|
Chcesz na tym zarabiać, to musisz mieć wersję komercyjną. Wersja Edu służy tylko do nauki/użytku domowego.
Pozdr! |
|
|
|
 |
s-p-i-n

Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 17 Luty 2009, 21:50
|
|
|
| Jak bedziesz sprzedawał w wiekszej ilosci to zaloz firme, plac podatki i kup wersje komercyjna, w przeciwnym wypadku moze do Ciebie zapukac UKS i sprawdzic czy dzialalnosc, ktora prowadzisz jest legalna - czyli czy np. placisz podatki od tego co sprzedasz, a co jest Twoim dochodem. Jesli chodzi o Corela to sprawa ma sie tak jak napisal Larch - wersja EDU sluzy tylko do nauki. |
|
|
|
 |
Eedroc
Początkujący

|
Wysłany: 19 Luty 2009, 18:07
|
|
|
OK dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam :) |
|
|
|
 |
tlomiej
Bywalec

|
Wysłany: 21 Luty 2009, 23:12
|
|
|
| Czy odnosci sie to takze do rzeczy juz wydrukowanych np. etykieta na butelke,kalendarz? |
|
|
|
 |
Larch
Początkujący

|
Wysłany: 23 Luty 2009, 13:47
|
|
|
| Odnosi się to do każdej naszej twórczości w Corelu, z której chcemy czerpać zyski. |
|
|
|
 |
|
|