|
Ustawienia domyslne? |
| Autor |
Wiadomość |
Trurl
Ekspert

Pomógł: 66 razy Wiek: 72 Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 953 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10 Sierpień 2012, 09:28
|
|
|
| Niekoniecznie. Firma na ogół celowo wypuszcza darmowe wersje beta, aby użytkownicy pomogli wyłapać wszelkie błędy. |
|
|
|
 |
cyklop
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: x4
Pomógł: 8 razy Wiek: 71 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 381 Skąd: Silesia
|
Wysłany: 22 Sierpień 2012, 13:21
|
|
|
Wy sobie gadu-gadu, a w temacie zero postępu...
Odisntalowałem WSZYSTKO co miało jakikolwiek związek z Corelem, wyczyściłem i zderfagmentowałem dysk, zainstalowałem na nowo LEGALNEGO Corela (standardowo, bez żadnych zmian), dodałem Corela do listy zaufanych aplikacji w Kasperskim.
Potem wyprobowałem 2 warianty:
- po instalacji, nie zmieniając żadnych domyślnych ustawień, zrobiłem próbny projekt
- po instalacji zmieniłem ustawienia domyślne na własne i zrobiłem próbny projekt
Niestety, w obydwu przypadkach powtarza się to samo - krój pisma, wypełnienie, kontur, wszystko jest wykorzystywane z ostatniego działania, a nie z ustawień domyślnych.
Czy poza reistalacją Win ma ktoś inny pomysł? |
|
|
|
 |
tegraf
Ekspert tegraf

Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 22 Sierpień 2012, 13:52
|
|
|
Może to pomoże.
 |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Sierpień 2012, 13:53
|
|
|
Pomóc może tylko ktoś, kto ma wersję 14 i napotkał ten sam problem. Corelowi zawsze pomagała reinstalacja. Skoro w tym wypadku nie pomogła można by domniemywać, że ten typ tak ma. Bo rozumieć należy, że zainstalowałeś obie paczki serwisowe i hotfixa? Corel w wersji "gołej" przeważnie nie nadaje się do użytku. Na przykład po zainstalowaniu SP Ostatnio użyte ustawienia są teraz zachowywane w systemie Vista.
http://www.corel.com/core...161&ppid=400020 |
|
|
|
 |
cyklop
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: x4
Pomógł: 8 razy Wiek: 71 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 381 Skąd: Silesia
|
Wysłany: 23 Sierpień 2012, 10:24
|
|
|
Bogumiła - wszystko zainstalowane
Tegraf - sugerujesz, że nie powinienem zaznaczać stosowania opcji jako domyślnych dla nowych dokumentów???
A może mam jakąś felerną płytkę bo mam również nierozwiązany dotychczas problem w PP
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=3577 |
|
|
|
 |
tegraf
Ekspert tegraf

Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 23 Sierpień 2012, 11:55
|
|
|
| cyklop napisał/a: | | Tegraf - sugerujesz, że nie powinienem zaznaczać stosowania opcji jako domyślnych dla nowych dokumentów?? |
Nie. Przepraszam za błędną podpowiedź. Nie zadziała. U mnie też działa jakoś... dziwacznie. Raz pamięta, raz nie... |
|
|
|
 |
|
|