|
corel x5 x6 złe wydruki - na ps wychodzą idealnie |
| Autor |
Wiadomość |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 19 Marzec 2013, 23:01
|
|
|
Tusze raczej w tym przypadku chyba nie odgrywają większej roli, chyba że profile zrobiłeś na oryginalnych?
Dobrze, że jest dobrze, niedobrze że dalej nie została wypracowana metoda
Może Tegraf znajdzie chwilę czasu i napisze jak to powinno być porządnie zrobione w X5. Ja wiem jak działa ten mechanizm ale nie bardzo potrafię Ci wytłumaczyć. |
|
|
|
 |
projekt_art_
Praktyk

Wersja CorelDRAW: x5 & x6 & x7
|
Wysłany: 19 Marzec 2013, 23:07
|
|
|
| chezare napisał/a: | Tusze raczej w tym przypadku chyba nie odgrywają większej roli, chyba że profile zrobiłeś na oryginalnych?
Dobrze, że jest dobrze, niedobrze że dalej nie została wypracowana metoda
Może Tegraf znajdzie chwilę czasu i napisze jak to powinno być porządnie zrobione w X5. Ja wiem jak działa ten mechanizm ale nie bardzo potrafię Ci wytłumaczyć. |
Najważniejsze że dzięki waszym radą jakoś doszedłem do tego że wydruki są ok :) teraz tylko porządny drugi monitor potrzebuje i tablet graficzny ;) |
|
|
|
 |
cyklop
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: x4
Pomógł: 8 razy Wiek: 71 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 381 Skąd: Silesia
|
Wysłany: 20 Marzec 2013, 09:17
|
|
|
| chezare napisał/a: | Cyklop, mógłbyś mnie oświecić dlaczego RGB? Ten ploter korzysta bodaj z 5 kolorów w tym 2 czarne?
Wydaje mi się, że drukować możesz z dowolnego programu i z dowolnego formatu, tylko wycinać musisz z Corela (jeśli nie masz specjalizowanego do tego celu oprogramowania). |
Niestety, nie mogę Cię oświecić, bo nie wiem. Takie sa jednak fakty, że na moim musi byc wszystko z rgb, zarówno bitmapy, jak i wektory, bo z cmyka wychodzą bardzo zafałszowane.
Ustawienia mam domyslne, a kolory ustawiam sobie recznie w zależności od rodzaju pliku.
Kiedyś specjalista próbował robic profile, ale sie poddał |
|
|
|
 |
projekt_art_
Praktyk

Wersja CorelDRAW: x5 & x6 & x7
|
Wysłany: 20 Marzec 2013, 10:39
|
|
|
| Jak jesteś z okolic Katowic to mogę ci spróbować zrobić profile Małpką moją jak chcesz , jak coś napisz mi na pw. |
|
|
|
 |
|
|