|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
efekt pędzla |
Autor |
Wiadomość |
MitS
Początkujący
|
Wysłany: 3 Sierpień 2006, 09:06 efekt pędzla
|
|
|
Witam!
Mam malutki problem z otrzymaniem pewnego efektu, otóż w swoim projekcie chciałbym mieć podkreślenie, ale nie zwyczajne. Chodzi mi o podkreślenie pędzlem - własnoręcznie i by to wyglądało jak by ktoś machnął prawdziwym pędzlem - czyli zaniki farby itp.
Aby zilustrować moje pytanie posłóże się takim przykładem:
i na zdjęciu widać pod tymi drzewkami jest podkreślenie - ziemia czy coś takiego i tam jest zaniki farby i chciałbym otrzymać taki efekt u siebie.
Jak to wykonać ???
Pozdrawiam |
|
|
|
|
anonymus [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Sierpień 2006, 10:17
|
|
|
Taki efekt powinno się robić raczej w programach bitowych (PhotoPaint, Photoshop), gdzie są odpowiednie pędzle lub można sobie samemu takowy zrobić, ale i w Draw jest na to rada:
Okno/Okna dokowane/Środki artystyczne i tam wybierasz pędzel - kilka zniekształceń jeszcze później i masz. Możesz też strejsować jakąś bitmapę z pędzlem.
Tutaj masz przykład (zapisałem w *.ai, bo nie napisałeś która wersja Corela). |
|
|
|
|
MitS
Początkujący
|
Wysłany: 3 Sierpień 2006, 13:57
|
|
|
Bardzo dziękuje:)
o to mi chodziło :)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|