|
CorelDRAW X7 - Parę problemów |
| Autor |
Wiadomość |
Yukine
Początkujący

|
Wysłany: 24 Styczeń 2017, 16:33 CorelDRAW X7 - Parę problemów
|
|
|
Witam! Zacznę od tego że na co dzień nie zajmuję się Corelem i jest to dla mnie czarna magia.
Pewnie nigdy bym nawet nie zaczynał pracy z tym programem, ale znajomemu na urodziny postanowiłem kupić kufel piwa z własnym nadrukiem (Oferta na allegro ). Wymagane jest podesłanie projektu w krzywych. Tak więc zrobiłem wstępny projekt w gimpie, prezentuje się on tak: projekt. No i teraz zaczynają się schody... Po wrzuceniu tego do programu zacząłem zakreślać całość krzywymi Beizera (czy jakoś tak), z braku umiejętności ikonkę resetu (oczywiście wektorową) pobrałem z internetu (w kolorze białym). Problemy są dwa:
-Jak zmienić kolor ikonki na czarny
-Jak wypełnić elementy kolorem.
Załączam ss
A, i jeszcze jedno pytanko. Czy tekst muszę zrobić krzywymi? Czy uznają zrobiony zwyczajnie?
Przepraszam za zagmatwany i niezrozumiały język, ale całości potrzebuję do jutra i się bardzo śpieszę. Z góry dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 24 Styczeń 2017, 17:26
|
|
|
| TUTAJ masz gotowca. Skoro nie używasz Corela i raczej nie masz zamiaru to szkoda czasu i pracy na tłumaczenie. Od podstaw to jest HELP w programie i samouczki. |
|
|
|
 |
Yukine
Początkujący

|
Wysłany: 24 Styczeń 2017, 18:13
|
|
|
| O, świetnie! Bardzo dziękuję! Mam jeszcze tylko małą prośbę, zauważyłem po fakcie że mam trialowską wersję Corela i nie mogę zapisywać... Mógłbyś wysłać ponownie całość bez zbędnych elementów (oryginału i mini poradniczka) już w krzywych w formacie .cdr? (z pdf nie drukują) Czcionka i całość jak najbardziej mi odpowiadają. Jeszcze raz bardzo dziękuję! |
|
|
|
 |
Yukine
Początkujący

|
Wysłany: 24 Styczeń 2017, 20:00
|
|
|
| Już nie trzeba, poradziłem sobie jakoś! Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|