|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Siatka |
| Autor |
Wiadomość |
Daanyy07
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X5
|
Wysłany: 4 Luty 2017, 14:32 Siatka
|
|
|
Witam serdecznie. Na poczatku chcialbym zaznaczyc ze dopiero ucze sie obslugi programu, poniewaz niedawno postanowilem przerzucic sie na Corela z Inkscape. I tu moje pytanie. W Inkscapie w ustawieniach mozna utworzyc siatke aksonometryczna (albo izometryczna) i ja dowolnie konfigurowac. Znalazlem w ustawieniach w Corelu ustawienia siatki ale jest to siatka prostokatna a mi chodzi o skosna. Czy w Corelu jest wgl mozliwosc utworzenia takiej siatki?
Wiem ze mozna taka siatke stworzyc z wieloboku o 6 katach i pozniejszym nakladaniu ich na siebie, ale mi zalezy na tym aby taka siatke mozna bylo konfigurowac (odstepy i kat). Z gory dziekuje za pomoc
Bez tytułu.png O taką siatkę mi chodzi |
Pobierz Plik ściągnięto 311 raz(y) 51.55 KB |
|
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Luty 2017, 15:27
|
|
|
| znaczy nie ma czegos takiego jak siatka aksometryczna albo izometryczna ,aksonometria r\to rzut rownoleglu jakby z boku izometria to szczegolny rzut aksonometri czyli rzut tylko i wylacznie z gory,to po pierwsze,w corelu z tego co widze aksonometrie mozna wykonac prowadnicami na siatce ,natomiast samej siatki nie widze,chyba ze w x7 lub x8 jest cos takiego ,natomiast jesli chodzi o izometrie to nie widze sensu takiej siatki jesli proram nie ma zintegrowanej rozy wiatrow,watpie zeby inscape cos takiego oferowal |
|
|
|
 |
Daanyy07
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X5
|
Wysłany: 4 Luty 2017, 23:38
|
|
|
Dziekuje za pomoc. Jesli chodzi o ta nazwe "siatka aksonometryczna" to po prostu uzylem jej poniewaz taka nazwe nosi ta siatka wlasnie w Inkscape. Nie znam sie szczerze na tym. Ale jeszcze raz dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Luty 2017, 00:34
|
|
|
| nie ma problemu ja sam jestem ciekaw czy corel w wyzszych wersjach oferuje taka siatke jak pokazales |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|