Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Corel DRAW 11 a windows 10 64-bit
Autor Wiadomość
havohavocki 
Początkujący

Wersja CorelDRAW: Corel DRAW 11
  Wysłany: 24 Marzec 2017, 08:17   Corel DRAW 11 a windows 10 64-bit

Dzień dobry,
Corel DRAW 11, pomimo swojej wiekowości, doskonale sprawdzał się na komputerze z windows 7 32 bit, następnie na windows 10 32 bit. Po wymianie sprzętu komputerowego i zainstalowaniu systemu windows 10 64 bit, COREL przestał funkcjonować - nie można otwierać plików wcześniej zapisanych, co stanowi kluczowy problem (program zwyczajnie chwilę myśli, dalej pojawia się okno windowsowe i program się zawiesza; wcześniej pojawia się komunikat: Problem z przesłaniem polecenia do programu).

Zdaje sobie sprawę, że nie ma co wymagać cudów - 11 jest po prostu stara, a polityka Corela będzie wymuszać wymianę oprogramowania. Być może jednak ktoś spotkał się z podobnym problemem i udało mu się go rozwiązać, chociażby tymczasowo (zakup nowego pakietu na razie nie wchodzi w grę).

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, choć trochę już sondowałem w internecie problem, bez efektu.

Z góry dzięki za pomoc, havo.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 24 Marzec 2017, 09:05   

Będzie to trudne zadanie ,mam X4 i się poddałem ,niby działał ale nie do końca .
Na początek wgraj stare Microsoft .NET Framework , na pewno od wersji 3 do 4 .Chociaż nie wiem czy w win10 wersja 64 da się to zrobić ?

havohavocki 
Początkujący

Wersja CorelDRAW: Corel DRAW 11
Wysłany: 24 Marzec 2017, 11:16   

Wgrałem NET frameworks 3.5, niestety bez efektu; próbować wgrywać jeszcze 4.0?

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 24 Marzec 2017, 11:41   

Raczej niższe od 3,5 . framework 4 w górę chyba jest już w win10 zainstalowany .
Zobacz jeszcze
http://corel.wodip.opole....pic.php?t=10092
Poszukaj informacji w innych miejscach forum ,kilka razy były dyskusje na temat przechodzenia na win10 .

Odpowiedz do tematu