usunięcie tła z pliku png lub jpg |
Autor |
Wiadomość |
Rav13
Doradca rav13
|
Wysłany: 6 Listopad 2017, 14:09 usunięcie tła z pliku png lub jpg
|
|
|
witam
owteiram jpg w corelu i exportuję do png - zaznaczam bez tła i dalej mam tło ... co robię nie tak ..?
SOFTSHELL.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 270 raz(y) 44.43 KB |
|
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 6 Listopad 2017, 14:41
|
|
|
Ustaw procentowo tolerancje i wskaż biały jako tło do usunięcia .
SOFTSHELL.png
|
Pobierz Plik ściągnięto 265 raz(y) 320.52 KB |
|
|
|
|
|
Rav13
Doradca rav13
|
Wysłany: 6 Listopad 2017, 14:57
|
|
|
restauro napisał/a: | Ustaw procentowo tolerancje i wskaż biały jako tło do usunięcia . |
w którym momencie to się ustawia ?
Bez tytułu.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 251 raz(y) 216.26 KB |
|
|
|
|
|
restauro
|
Wysłany: 6 Listopad 2017, 15:18
|
|
|
To jest bitmapa ,nie musisz przenosić , otwieraj od razu w PP albo eksportuj bezpośrednio z CorelDraw jako png .Podczas zapisu powinny wyskoczyć opcje do ustawień , zaznacz z przezroczystością ,powinny być również ustawiania koloru tła i ustawień tolerancji .
Nie mam teraz CorelDraw , robiłem to w Paint Shop Pro .
U mnie tak to wygląda . W CorelDraw jest inaczej ,ale zasada i nazwy opcji powinny być podobne.
Obrazek1.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 235 raz(y) 372.56 KB |
|
|
|
|
|
Rav13
Doradca rav13
|
Wysłany: 6 Listopad 2017, 15:42
|
|
|
restauro napisał/a: | To jest bitmapa ,nie musisz przenosić , otwieraj od razu w PP albo eksportuj bezpośrednio z CorelDraw jako png .Podczas zapisu powinny wyskoczyć opcje do ustawień , zaznacz z przezroczystością ,powinny być również ustawiania koloru tła i ustawień tolerancji .
Nie mam teraz CorelDraw , robiłem to w Paint Shop Pro .
U mnie tak to wygląda . W CorelDraw jest inaczej ,ale zasada i nazwy opcji powinny być podobne. |
ok dzięki będę próbował |
|
|
|
|
restauro
|
Wysłany: 6 Listopad 2017, 18:41
|
|
|
Przetestowałem wycinanie w PP .Nie udało się zapisać lub eksportować bezpośrednio bez tła . Zrobiłem to w ten sposób . Otworzyłem Menedżer Obiektów . Otworzyłem kłódkę i Utworzyłem maskę obcinania . Z lewej strony wybrałem przezroczystość kolorów ,kliknąłem na tło i w ten sposób pozbyłem się białego tła.
Na górnej belce z lewej strony jest opcja Tolerancja , można dopasować , gdyby tło było niezbyt dokładnie usunięte.
Zapisałem jako CPT , otworzyłem w CorelDraw ,następnie plik zapisałem jako png bez tła .
Daj znać czy sobie poradziłeś ?
Może jest prostszy sposób ,nie używam w zasadzi tego programu , więc go nie znam . W każdym razie w Paint Shop Pro robi się to w locie ,w PP trochę się natrudziłem ,zanim znalazłem jakieś rozwiązanie.
Obrazek1.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 257 raz(y) 432.43 KB |
|
|
|
|
|
|