Kombi is back! |
Autor |
Wiadomość |
tegraf
Ekspert tegraf
Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 4 Czerwiec 2018, 12:45 Kombi is back!
|
|
|
https://kombi.3n.com.pl/
10 lat temu, wraz z nowymi Windowsami - zakończył swój żywot.
Teraz - wraca z nowym interfejsem i możliwościami w wersji 9.
Używałem namiętnie wersję 8. Wtedy był to mocno niedoceniony produkt, o możliwościach przewyższających w pewnych aspektach produkty Adobowe.
Dzisiaj, w nowej wersji i w cenie poniżej 800 zł - nie ma lepszej alternatywy dla abonamentu. Wymaga zmiany nawyków - ale możliwości przeogromne. Trud włożony w jego poznanie zwróci się szybko.
Polecam i namawiam do testowania. |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 4 Czerwiec 2018, 23:52
|
|
|
Jak uważasz - czy taki program byłby przydatny w niedużej drukarni, która raczej drukuje z dostarczanych plików lub je tylko nieznacznie modyfikuje? Mi wystarcza właściwie Draw + Acrobat Pro (z wtyczkami do impozycji rzecz jasna) ale wcale nie jestem zamknięty na alternatywy. W czym taki program ewentualnie mógłby pomóc?
Wiem, że mógłbym sobie po prostu pobrać triala i się tam pobawić, ale zapewne opinia praktyka bardziej będzie przydatna niż zabawa od podstaw... |
|
|
|
|
tegraf
Ekspert tegraf
Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 5 Czerwiec 2018, 07:25
|
|
|
To jest program do składu (odpowiednik InDesign'a), więc w drukarni to raczej zastosowania nie znajdzie.
Chyba, że w drukarni jest jakaś komórka organizacyjna pełniąca rolę agencji reklamowo-graficznej - wtedy tak. |
|
|
|
|
|