Jak zdobyć Corela X7? |
Autor |
Wiadomość |
F-Głowy
Ekspert "Postać F-Głowego"
Wersja CorelDRAW: X4 i X5
|
Wysłany: 7 Lipiec 2020, 15:27 Jak zdobyć Corela X7?
|
|
|
Hej! Czy istnieje jakaś szansa na kupno Corela ale nie w wersji najnowszej tylko w wersji X7?
Nie mam specjalnie potrzeby korzystania z nowszej wersji. Gdzieś tam na stanowiskach starszych jakie otrzymałem widzę, że jest zainstalowana siódemka.
Corel w wersji X7 posiada wszystkie niezbędne mi opcje, to prawdziwy kombajn. Cena jest też niższa. Na Allegro widzę oferty w cenie 100 zł za wersje nowsze. Ale czy uda mi się znaleźć wersje starszą? |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 7 Lipiec 2020, 17:59
|
|
|
Też tą akurat wersję uważam za najlepszą. Jakieś półtora roku temu kupiłem ją na trzy stanowiska za niecałe 500 zł na Allegro (wersja pełna). Nie było większych problemów z rejestracją*, chociaż był mały zgrzyt - nie mogłem go zarejestrować na istniejące konto, trzeba było założyć nowe.
To żadna porada, ale warto zaglądnąć raz na czas na takie portale, zdarzają się okazje.
* Chociaż już na innym koncie miałem zarejestrowaną tą samą wersję, nie mogłem jej uaktualnić. Nie można też dodać kolejnej wersji czy też zmiany licencji. Nie warto się więc kopać z koniem, rejestracja nowego konta to góra kilka minut, natomiast (to akurat ciekawostka) "nowe" dostępne zasoby są trochę inne. |
|
|
|
|
F-Głowy
Ekspert "Postać F-Głowego"
Wersja CorelDRAW: X4 i X5
|
Wysłany: 7 Lipiec 2020, 18:36
|
|
|
Właśnie na aukcjach nie mogę nigdzie dorwać. Wszędzie wersje starsze oraz nowsze są dostępne. Nigdy chyba X7 nie udało mi się spotkać. |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 7 Lipiec 2020, 19:22
|
|
|
To raczej jakaś celowa polityka firmy - sam X7 w wersji pełnej można nadal dostać, ale w cenach podobnych do wersji najnowszych - widać boli ich, że zrobili zbyt dobrą wersję i trzeba ją "udupić", żeby interes się kręcił dalej ;)
To tak samo jak z Windows7 - MS robi wszystko, żeby tą wersję zmienić - no bo jakoś nie pamiętam, żeby wcześniejsze rozdawali system za darmo pod warunkiem rezygnacji z W7... |
|
|
|
|
uOlciA13
Początkujący uOlciA13
Wersja CorelDRAW: x7
|
Wysłany: 26 Sierpień 2020, 09:02
|
|
|
Nie chce nikt z Was sprzedać Corela wersję X6 bądź X7? Potrzebuję do firmy starsze wersje, które nie są już dostępne. Gdzie ewentualnie szukać starszych wersji na firmę i najlepiej na 2 kompy? |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 27 Sierpień 2020, 11:15
|
|
|
Corela można kupić ,problem to cena .Stara wersja kosztuje tyle samo co najnowsza .
Z odsprzedażą jest problem ,raczej nikt tego nie robi ponieważ starsza wersja uprawnia do kupna najnowszej wersji na preferencyjnych warunkach . Jeśli nawet jest gdzieś w nieautoryzowanych sklepach taka oferta ,podchodziłbym do tego z rezerwą ,ponieważ może o być oszustwo . |
|
|
|
|
|