|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Wirus? Malware? Spyware? Marsjanie? |
Autor |
Wiadomość |
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 9 Luty 2023, 20:41 Wirus? Malware? Spyware? Marsjanie?
|
|
|
Mam problem. Od dwóch dni system mi wariuje - naciskając niektóre klawisze wywołuje mi jakieś akcje. Przykładowo:
"3": wywołuje info o programie + wkleja ciąg znaków: 536l4jk1-=;``
"c", "C" lub "ć": maksymalizuje każde okno, ukrywa menu i listwy + wkleja ciąg znaków: fgrtxz
"Ctrl+C", "Ctrl+V" nie reaguje
...i jeszcze kilka innych
Działa to (chociaż powinienem napisać"nie działa") w każdym uruchamianym programie.
Przeskanowałem komputer pod względem wirusów, spyware, malware, keylogerów itp. i dalej to samo...
Ktoś może spotkał się z czymś podobnym i udało mu się to rozwiązać? |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 9 Luty 2023, 21:29
|
|
|
Może spróbuj powrotu do ostatnio działającego prawidłowo systemu? |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 9 Luty 2023, 21:41
|
|
|
Wystarczyło syna zapytać, pierwsza diagnoza okazała się trafna ;)
Po prostu klawiatura mi padła (podobno nie byle co, bo Rampage, mechaniczna z elementami membranowymi, super-hiper-turbo, cud techniki). Szkoda, bo bardzo wygodna, duża i podświetlane klawisze no ale cóż. Podłączyłem inną, wszystko jest OK. Teraz tylko muszę uważać co naciskam aż sobie czegoś nowego nie kupię ;)... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|