Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wycinanie postaci z WŁOSAMI!!! Jak to zrobić???
Autor Wiadomość
RioAngelo 
Praktyk

Wysłany: 26 Czerwiec 2008, 17:44   Wycinanie postaci z WŁOSAMI!!! Jak to zrobić???

Witajcie ponownie

Dziś chciałbym się poradzić i tym samym dowiedzieć, jakie macie sposoby na wycinanie postaci ze zdjęć na niejednolitym tle:)
Moją problematyką w tym temacie są dokładnie rozwiane włosy! Jak wyciąć takie ładne główki z rozwianymi kosmykami włosów bez straty jakości, za pomocą Corel PHOTO-PAINT 12PL?

Bardzo proszę o rade:)
Pozdrawiam Serdecznie!!!

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 26 Czerwiec 2008, 18:37   

Mask Pro to program do tego w PP X3 dolozyli modul do wycinania w 12-stce jeszcze go nie ma, mozna tez uzyc Corelowskiego programu - w koncu to grupa o tym programie :-)
tu masz link (kosztuje okolo 260 zl jak masz duzo takich rzeczy do wycinania to mozna inwestowac.) Widzialem efekty z tego tzn wyciety dym, woda, szprychy, drzewo iglaste itp.
http://www.corel.com/serv...105061771&lc=en
pozdr.

RioAngelo 
Praktyk

Wysłany: 26 Czerwiec 2008, 23:49   SUPERR

ALE SUPERRrrrr! po prostu bomba. Wielkie dzięki za tę informacje WAWEL!!! Niebawem pewnie nabędę drogą kupna ten program, ponieważ bardzo lubię programy rodziny COREL!

Moimi głównym zainteresowaniem jest fotografia, no a że wykonuje ją w jednej z najwyższych jakości, to też chce ją wykorzystywać bez straty jakości. Dlatego to szukałem jakiegoś profesjonalnego rozwiązania na ten ból często nieładnych cięć, ponieważ nieraz bardzo trudnych!!!

Ciekawe czy jest gdzieś możliwość testowania tego programu, choćby w jakimś demo pakiecie. A jak nie to trudno. Raz jeszcze wielkie dzięki i pozdrawiam!!!

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 27 Czerwiec 2008, 16:34   

Z tego co wiem to nie ma dema do tej wersji, byla bodaj ale do ver. 1.5 i na Mac-a.
Efekty dzialania mozna odszukac w necie ktore pokazuja mozliwosci programu, i z tego co widac program b. wspomaga wycinanie elementow.
pozdr.

RioAngelo 
Praktyk

Wysłany: 28 Czerwiec 2008, 09:40   To jeszcze jedno

To tak dopytam się jeszcze jednej rzeczy.
Jaka jest poprawność działania narzędzi rozmazujących w wyższych wersjach COREL (wyższej od mojej 12)Też myślę o tym by program nie zaczął mi się na komputerze gramolić, co bywa przy nowszych wersjach:)

Chodzi Mi dokładnie o to, że podczas rozmazywania powstają takie małe efekty klonowania i innych dziwnych faktur pędzla. Uwidaczniają się one wraz z powiększeniem pędzla :( Zastanawiam się jaką wersje sobie wziąć w zastępstwo choć wersje 12 bardzo lubię.

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 30 Czerwiec 2008, 13:15   

Mozna sciagnac triala X4 ze strony corela i sprawdzic na wlasnym sprzecie jak sie sprawuje....i przy okazji przetestowac - cutout

RioAngelo 
Praktyk

Wysłany: 30 Czerwiec 2008, 15:35   Dziekuje jak zawsze za odpowiedź

Jak zawsze dziękuje Ci za odpowiedź, choć tym razem z dość dużym opóźnieniem.

Odpowiedz do tematu