|
instalacja sp1 i sp2 dla x3 |
| Autor |
Wiadomość |
kasnet
Początkujący

|
Wysłany: 27 Listopad 2008, 10:45 instalacja sp1 i sp2 dla x3
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu pierwszy raz bo jak sie ma problem to musi być ten pierwszy.......
Przejdę do konkretów. Zakupiłem kolejny komputer do pracy ale tym razem już z Vistą64.
Wgrałem colelx3 z zauważyłem, że jest trochę problem ze stabilność. Podpowiedziano mi aby zainstalować sp1 i sp2 pod vistę. Servis packi ściągnąłem, ale gdy ruszam z ich instalacją
wyskakuje mi okno i informuje, że nie może zainstalować programu bo nie znalazł instalacji corel w moim komputerze lub servis pack noże być nie do mojej wersji. Siedziałem 2 godziny i próbowałem cos wymyśleć i nic. Czy ktos z was się z tym problemem spotkał ? |
|
|
|
 |
Sponsi
Profesjonalista

Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Lis 2007 Posty: 482 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 28 Listopad 2008, 18:05
|
|
|
Wyrzuć Vistę, wrzuć XP-ka SP3 : )
fakt, że to 3 stówki w plecy, ale szkoda czasu na to g... |
|
|
|
 |
DooSHeK
Znawca

Pomógł: 9 razy Wiek: 44 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 157 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 28 Listopad 2008, 18:22
|
|
|
| sprobuj uruchomić instlacje sp jako administrator (prawym na plik i wybierasz uruchom jako...) |
|
|
|
 |
Yatzeek
Początkujący

|
Wysłany: 25 Sierpień 2010, 21:46
|
|
|
To ja też poproszę o pomoc, tylko taką działającą . Licho mnie podkusiło i zmieniłem 12 na X3. I do niego są SP1 i SP2. Mam Windę7 64bit. I też "Service pack'i ściągnąłem, ale gdy ruszam z ich instalacją wyskakuje mi okno Instalatora Windows i informuje, że nie może zainstalować programu bo nie znalazł instalacji corel w moim komputerze lub servis pack noże być nie do mojej wersji". I koniec, kropka. A prawy klawisz i "uruchom jako administrator" w ogóle się nie pojawia dla rozszerzeń .msp
Sp-ki ściągnąłem ze strony Corel'a.
Czy ktoś będzie mi umiał pomóc czy to beznadziejna sprawa?
Z góry dzięki ... |
|
|
|
 |
miszcz301
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: 9
Pomógł: 47 razy Wiek: 39 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 457 Skąd: gorzów
|
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 06:18
|
|
|
| na początek reinstall corela i zaraz po nim service packów. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 09:02
|
|
|
Corele maja rozne podwersje, np. w tym linku powyzej widac ze im nowsza podwersja tym mniej bledow, bo te programy sa aktualizowane i maja wbudowane SP, wiec moze akurat ta Twoja X3 nie potrzebuje juz SP?
Jesli masz np. X3 SE to niewykluczone ze bledy w niej zostaly polatane. Bo SE to ostatnie wersje dla schodzacego oprogramowania z rynku.
pozdr. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 11:38
|
|
|
| Zwróć uwagę na oczyszczenie systemu po poprzedniej wersji programu ,jest tam dokładnie opisane co i gdzie należy zrobić aby nie było konfliktów! |
|
|
|
 |
Lydto
Początkujący

|
Wysłany: 30 Sierpień 2010, 11:22 x3 na win7x64
|
|
|
sorry za OT ale nie znalazłem bardziej pasującego wątku,
mam pytanie odnośnie tego jak w ogóle działa x3 na win7x64 bo trochę się naczytałem w necie (głównie na zagranicznych forach) o tym ze są problemy, a właśnie zamierzam zakupić powyższe programy, liczę na opinie użytkowników takiej właśnie konfiguracji.
dodatkowo z tego wątku wynika ze kupując x3se nie będzie konieczności instalacji sp1i2... w sumie ma to sens ale czy tak jest naprawdę bo często pojawiającą się radą w związku z problemami z x3 na win7x64 było właśnie zainstalowanie SP. |
|
|
|
 |
|
|