|
nagla zmiana kolorow w calym Corelu - POMOCY! |
| Autor |
Wiadomość |
kamilesp
Początkujący

|
Wysłany: 2 Marzec 2009, 18:56 nagla zmiana kolorow w calym Corelu - POMOCY!
|
|
|
| Mam dziwny problem. Zrobilem projekt w Corelu. Kliknalem na podglad wydruku... ustawilem preferencje drukowania... zaznaczylem wydruk w odcieniach szarosci... wyszedlem i SZOK. Nie wiem czy to przypadek... ale zmienily mi sie kolory w projekcie... tzn sa inne odcienie... zielony jest bardzo jaskrawy, zolty to samo :| zamknalem projekt i wlaczylem inny i to samo... i na pasku kolorow po prawej stronie tez mam jakies duzo bardziej jaskrawe kolory, czy ktos sie spotkal z takim czyms ??? |
|
|
|
 |
Rosa
Fachowiec mało gramotny !

Pomogła: 19 razy Dołączyła: 01 Lut 2008 Posty: 232 Skąd: z lasu
|
Wysłany: 2 Marzec 2009, 19:30
|
|
|
| Zerknij tutaj . |
|
|
|
 |
kamilesp
Początkujący

|
Wysłany: 2 Marzec 2009, 19:31
|
|
|
ale idiota ze mnie temat do zamkniecia |
|
|
|
 |
Rosa
Fachowiec mało gramotny !

Pomogła: 19 razy Dołączyła: 01 Lut 2008 Posty: 232 Skąd: z lasu
|
Wysłany: 2 Marzec 2009, 19:35
|
|
|
Spokojnie, ja bym Cię wcale tak nie nazwała |
|
|
|
 |
kamilesp
Początkujący

|
Wysłany: 2 Marzec 2009, 23:00
|
|
|
pracuje juz dosyc dlugo w Corelu i wstyd nie wiedziec takich rzeczy no ale podobno kto pyta nie bladzi |
|
|
|
 |
kamilesp
Początkujący

|
Wysłany: 10 Marzec 2009, 11:37
|
|
|
| no i sytuacja sie powtorzyla :/ ale tym razem zaznaczenie zadnej z opcji w managerze kolorow nic nie mienia... lacznie z wylaczeniem. Kolory sa caly czas jaskrawe :/ co moge zrobic ??? POMOCY !!! |
|
|
|
 |
Jolie102003
Bywalec

|
Wysłany: 10 Marzec 2009, 15:52
|
|
|
Kolorystyka:
jest coś takiego jak kalibruj kolory - narzędzia-opcje - dostosowywanie potem wchodzisz w polecenia. Potem z listy na górze wybierasz "Wszystko" i w okienku poniżej szukasz "Kalibruj kolory". Jak znajdziesz taką ikonkę to kliknij na nią i przenieś ją (trzymając cały czas przyciśnięty przycisk myszki) na menu (tam gdzie masz dyskietkę do zapisywania i inne ikonki). Pojawi się wtedy taki plusik (to znaczy że możesz ją tam umieścić i tam ją właśnie umieść puść przycisk myszy. Wychodzisz z opcji i potem kliknij na tą ikonkę powinna być wciśnięta. Jak ją wciśniesz to kolory powinny pokazywać się normalnie.
Powodzenia |
|
|
|
 |
kamilesp
Początkujący

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2009, 17:11
|
|
|
| dziala ! dziekuje |
|
|
|
 |
annes
Początkujący

|
Wysłany: 24 Lipiec 2009, 15:41 problem z wyswietlaniem kolorów
|
|
|
| Problem z wyswietlaniem kolorów - kolory w Corelu 12 mam odblaskowe. Program był przeinstalowywany 4 razy, było też przywracanie systemu. Szukam instensywnie rozwiazania dla tego paskudnego problemu... teraz sprawdzam te powyższe rady. Mam nadzieje ze pomogą. proszę o rady! Walczę z tym już miesiac i nie mogę przywrócić poprawnego odwzorowania kolorów. |
|
|
|
 |
annes
Początkujący

|
Wysłany: 24 Lipiec 2009, 16:07 REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Po prostu rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!! Jak cudownie znów patrzeć na normalne kolory!!!!!!!!
WIELKIE DZIĘKI DLA WYTRWAŁYCH W TYM PROGRAMIE!
Ja pracuję w nim naprawdę bardzo rzadko...bo indesign i ilustrator są od niego lepsze!!!!!!
Pozdrawiam wszsytkich
Skuteczna rada z kalibruj monitor |
|
|
|
 |
JarekDRAW

Pomógł: 93 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 24 Lipiec 2009, 16:59
|
|
|
| annes napisał/a: | Ja pracuję w nim naprawdę bardzo rzadko...bo indesign i ilustrator są od niego lepsze!!!!!!
|
Tak, tak , złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy
Pozdrawiam Panią mało wytrwałą |
|
|
|
 |
annes
Początkujący

|
Wysłany: 24 Lipiec 2009, 18:12
|
|
|
Pozdrawiam również.... mimo iż Corel nie jest moją miłością - będę tutaj zaglądać |
|
|
|
 |
|
|